Gardus ir lengvai paruošiamas desertas Velykoms
Paprasto, bet labai skanaus deserto, paruošiamo iš lavašo, varškės, kiaušinių ir uogų, receptu pasidalijo turgaus prekybininkė Rita. Jis ypač tiks kuklesnei karantino Velykų šventei.
Velykos šiemet bus kitokios. Visas dienas namuose, be svečių, tik su pačiais artimiausiais žmonėmis. Ne vienam kyla klausimas ką ir beruošti, ar apskritai stengtis kai tokia situacija. O gal visai nešvęsti?
„Žmonės gana nusivylę, kad viskas taip susiklostė. Tėvai, vaikai atskirti, į svečius nuvažiuoti negalima. Bet mes sakom, šventę pirmiausia dėl savęs darom, tai nepergyvenkit. Yra buvę ir blogiau – ir karų ir marų“, – kalbėjo Rita.
Ji ir daugelis kitų kalbintų prekiautojų papasakojo, kokius paprastesnius patiekalus pasigaminti. Be to, atkreipia dėmesį ir į pliusus, kad nereikės tiek daug laiko virtuvėje praleisti, prašmatnių patiekalų ruošti.
„Turiu tokį labai gerą receptą labai paprastai ir greitai pagaminamą, bet labai gardų. 15 minučių darbo, į orkaitę ir viskas, puikus pyragas garuoja“, – sakė prekiautoja.
Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis
Jums reikės:
Vieno lavašo
250 g varškės
2 kiaušinių
1 kiaušinio trynio
1–2 šaukštų cukraus
Apie 50 g mėgstamų uogų
Apie 40 gramų graikinių riešutų
Keleto lašelių vanilės
Gaminimas
Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o du šaukštai padarys patiekalą išties saldų.
Tada į gautą masę įdėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios – mėlynės, šilauogės, avietės, braškės. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite. Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180 laipsnių įkaitinton orkaitėn. Po 20 min. jūsų nuostabus desertas jau garuos ant stalo. Skanaus!