Ką galima pagaminti iš kokosų pieno: 4 skirtingi receptai
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.
Kokosų piene esantis manganas padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, kalis – sumažinti kraujospūdį, vitaminas C – stiprinti imunitetą, o cinkas – pristabdyti vėžinių ląstelių augimą, tad tai – beveik vaistinėlė šaldytuve. Be to, kokosų pieną gali vartoti laktozės netoleruojantys žmonės ir tie, kuriuos vargina virškinimo sutrikimai bei sulėtėjęs metabolizmas.
Pusryčiams puikiai tiks: kokosų pieno blyneliai
Kokosų piene yra riebiųjų rūgščių, galinčių sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir net turėti teigiamą poveikį smegenų sutrikimų terapijai. Šie blyneliai yra labai maistingi, tad puikiai tiks pusryčiams.
Jums reikės:
1 indelio „Santa Maria“ kokosų pieno;
220 g viso grūdo kvietinių miltų;
110 g kvietinių miltų;
1,5 šaukšto granuliuoto cukraus;
1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
0,5 šaukštelio druskos;
2 šaukštelių aliejaus.
Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską supilkite į vieną didelį indą, kokosų pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį – į kitą. Atsargiai maišykite po truputį visus ingredientus, kol gausis vientisa grietinės konsistencijos masė. Gerai įkaitinkite keptuvę, ją patepkite aliejumi ir kepkite blynelius.
Papuoškite blynelius kokoso drožlėmis, bananais, ananasais ar uogomis, kurias turite.
Pietums – sočiai ir sveikai: raudonojo kario ir moliūgų sriuba su kokosu pienu
Jums reikės:
1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno;
1 didelio moliūgo;
2 šaukštų aliejaus arba sviesto;
4 skiltelių česnako;
4 nedidelių šaloto svogūnų;
1 šaukštelio trinto imbiero;
2 šaukštų pomidorų pastos;
1 šaukštelio kari pastos;
1 džiovinto čili pipiro;
0,5 l vištienos sultinio;
1,5 šaukštelio druskos;
2 šaukštelių citrinų sulčių.
Stambiais gabalais supjaustykite moliūgą, sudėkite jį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Ištraukite, kad atvėstų ir nulupkite žieveles. Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite česnaką, svogūnus bei imbierą ir kepkite apie minutę. Sudėkite pomidorų pastą ir pakepkite dar minutę. Sumažinkite ugnį ir viską kepkite dar 5 minutes, kol svogūnai visai suminkštės, tada sudėkite kari pastą ir čili pipirus dar minutei. Pabaigoje sudėkite moliūgo gabaliukus ir kepkite dar 5 minutes nuolat pamaišydami.
Supilkite kokosų pieną ir vištienos buljoną, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 30 min. Baigus virti, supilkite sriubą į kokteilinę arba trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite druskos bei citrinų sultis ir tiekite sriubą į stalą.
Desertui: espresso ir kokosų pieno kremo ledai
Tai greitai ir paprastai paruošiamas desertas, nereikalaujantis nei gaminimo įgūdžių, nei sudėtingų ingredientų.
Jums reikės:
1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno kremo;
1/3 puodelio granuliuoto cukraus;
1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos;
2 puodelių šviežiai virtos espresso kavos;
Tam, kad ledai būtų minštesni, galima įpilti pusę šaukštelio degtinės.
Į nedidelį indą supilkite kokosų pieną, cukrų ir vanilės ekstraktą, kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Nuimkite indą nuo ugnies ir įmaišykite degtinę. Visą masę gerai išplakite kokteilinėje ir stingdinkite šaldiklyje apie 2 valandas, o dar geriau – per naktį.
Vakarienei – greitai ir egzotiškai: Phad Thai Wok
Jums reikės:
500 g kiaulienos (arba vištienos) filė;
1 valg. š. Aliejaus;
1 pak. SANTA MARIA PHAD THAI WOK padažo;
400 ml SANTA MARIA kokosų pieno;
1 pak. SANTA MARIA kiaušinių makaronų;
SANTA MARIA saldaus aitriųjų paprikų padažo.
Pakaitinkite aliejų kiniškoje gilioje keptuvėje ir apskrudinkite mėsą. Supilkite WOK padažą, pakepkite maišydami ir supilkite kokosų pieną. Pamaišykite 3–4 minutes. Išvirkite kiaušinių makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų. Patiekite su kiaušinių makaronais ir papuoškite aplaistę saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Skanaus!