Kai gardžiausia kava – pagaminta namuose: kavos termosų privalumai
Jei esate tikras kavos gurmanas, greičiausiai vertinate galimybę mėgautis karšta kokybiška kava bet kur ir bet kada. Vis dėlto ne visos kavinės ir degalinės gali pasiūlyti aukščiausios kokybės kavą. Termosas kavai yra puikus sprendimas tiems, kurie nori mėgautis savo pačių išvirtu, tobulos kavos puodeliu ilgesnį laiką, nesvarbu ar dirbtumėte biure, ar leistumėte laiką gamtoje.
Kodėl verta rinktis termosą kavai?
Savaime suprantama, kad geras termosas išlaiko šilumą keletą valandų, taigi po ranka visada turite šilto ir šviežio gėrimo, kurį pasigaminote taip, kaip Jums patinka. Tačiau viso pasaulio žmonės, mąstantys apie pasaulio likimą, supranta, kad kasdieninis termoso pritaikymas padeda išvengti atliekų, nes naudojant daugkartinį indą mažėja vienkartinių puodelių poreikis. Tai reiškia, kad Jūs ne tik taupote pinigus, bet ir prisidedate prie aplinkos apsaugos. Dar daugiau, nauji tyrimai rodo, kad vienkartiniai puodeliai dažnai yra padengti plastiko sluoksniu, kuris nuo karšto gėrimo virsta mikroplastikų šaltiniu, taigi termosas padeda ne tik aplinkai, o galimai ir Jūsų sveikatai.
Kaip išsirinkti tinkamiausią termosą kavai?
Rinkdamiesi termosą, pirmiausia patikrinkite termoso izoliacijos savybes. Geras termosas turi dvigubas sieneles su vakuumine izoliacija, kurios padeda ilgiau išlaikyti šilumą arba šaltį. Taip pat atkreipkite dėmesį į termoso dangtelį ir jo sandarumą – labai svarbu, kad termosas būtų sandarus, kad kava neišsilietų Jūsų kuprinėje ar automobilyje.
Antras svarbus veiksnys yra talpa. Jei termosas tarnaus kaip puodelis, su kuriuo vyksite į darbą, rinkitės mažesnį termosą, tačiau, jei planuojate jį imtis į gamtą, kur norėsis turėti daugiau gėrimo arba kava dalintis su draugais, didesnis modelis bus praktiškesnis.
Termoso priežiūra: kaip užtikrinti ilgaamžiškumą ir švarą?
Norėdami, kad Jūsų termosas tarnautų tikrai ilgai, svarbu tinkamai jį prižiūrėti. Pirmiausia, po kiekvieno naudojimo termosą reikia gerai išplauti. Neleiskite kavai užsistovėti – kavos likučiams ilgiau užsibuvus termose, gali atsirasti nemalonus kvapas, bei bus gana sudėtinga jį pašalinti.
Kartais gali prireikti ir gilesnio valymo. Tam galite naudoti sodą arba actą – jie padės pašalinti kavos dėmes ir likusius kvapus. Tiesiog užpilkite šiek tiek acto arba įdėkite sodos, užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms valandoms, o tada gerai išplaukite, naudodami šepetėlį, kuris leis pasiekti giliausias termoso dalis.