Kuo naudingos vištienos kepenėlės ir ką iš jų gaminti?

Vištienos kepenėlės – tai nebrangus, bet labai naudingas produktas. Kiek įvairių patiekalų iš jų galima paruošti! Jei iki šiol šio maisto produkto nepirkdavote, dabar pats laikas tą ištaisyti: netrukus sužinosite, kodėl naudinga valgyti vištienos kepenėles, ir kokius kulinarinius šedevrus galima iš jų paruošti.

Vištienos kepenėlių nauda

  • Puikus vitaminų šaltinis: vištienos kepenėlėse gausu vitamino A, B6, B12 ir C. Šiame maisto produkte taip pat yra kalio, cinko, geležies, chromo ir mangano.
  • Šio maisto produkto sudėtyje esantis heparinas normalizuoja kraujo krešėjimą ir sumažina miokardo infarkto riziką.
  • Vištienos kepenėlėse esantis lizinas gerina kalcio įsisavinimą ir padeda apsaugoti kaulus.
  • Priešvėžinės savybės: neseniai mokslininkai nustatė, kad reguliarus vištienos kepenėlių valgymas gali ženkliai sumažinti vėžio riziką.

Taigi, tikrai verta šį maisto produktą įtraukti į savo mitybos racioną. Svarstote, ką gaminti iš vištienos kepenėlių? Jums tikrai patiks naminis vištienos paštetas ar kepenėlių troškinys. Būtinai išbandykite šiuos receptus!

Vištienos kepenėlių troškinys

Šis troškinys yra labai skanus ir gaivus. Galite patiekti su ryžiais ar bulvių koše.

Jums reikės:

  • 500 g vištienos kepenėlių
  • 2 svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 100 g virto kumpio
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 6 arb. š. džiovintų čiobrelių
  • 200 ml vandens
  • 150 ml grietinėlės
  • Druskos (pagal skonį)
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnako skilteles.

Kumpio griežinėlius supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite puode.

Įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Troškinkite tol, kol svogūnai taps permatomi.

Susmulkinkite vištienos kepenėles ir pakepinkite keptuvėje su sviestu.

Iškeptas kepenėles suberkite į puodą su kumpiu ir svogūnais. Įpilkite 200 ml vandens ir 20 minučių troškinkite žemoje temperatūroje.

Suberkite druską, maltus juoduosius pipirus ir džiovintus čiobrelius. Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 20 minučių.

Puodą nukelkite nuo viryklės ir suberkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus. Išmaišykite ir patiekite. Galite papuošti žalumynais.

Naminis vištienos kepenėlių paštetas

Šis naminis vištienos paštetas yra gana lengvai ir greitai paruošiamas, o jo skonis maloniai nustebins net ir pačius išrankiausius.

Jums reikės:

  • 200 g vištienos kepenėlių
  • 100 g sviesto
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 2 morkų
  • 5 valg. š šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 2 valg. š. grietinėlės
  • 1 arb. š. garstyčių
  • Žiupsnelio muskato
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite 50 g sviesto. Kai svogūnai šiek tiek pagels, suberkite tarkuotas morkas ir šiek tiek pakepinkite.

Paruoškite kepenėles. Supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į keptuvę su daržovėmis ir pakepinkite maždaug 10 minučių. Įdėkite garstyčių, suberkite muskatą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Įdėkite 50 g sviesto ir išmaišykite.

Keptuvę nukelkite nuo viryklės. Supilkite apelsinų sultis ir grietinėlę. Išmaišykite ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite į pasirinktą indą ir išlyginkite. Galite papuošti žalumynais.

Skanaus!

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE