Viryklės – kaip išsirinkti tinkamiausią

Viryklės – kaip išsirinkti tinkamiausią

Virtuvė yra dažnai apibūdinama kaip namų širdis ir dažniausiai svarbiausias dalykas virtuvėje yra vieta, kur gaminamas valgis. Taigi viryklės, nesvarbu, ar stovinčios atskirai, ar įmontuotos, yra labai svarbi virtuvės dalis. Kadangi dauguma iš mūsų praleidžia daug laiko gamindami valgį, svarbu teisingai pasirinkti buitinę techniką, skirtą valgiui gaminti. Svarbu, kad ji tiktų jūsų namams ir gyvensenai….

Stebuklingi Ruslano Bolgovo receptai ankstyvam savaitgalio rytui

Kaip dažnai jums nutinka tokia situacija kai atsikeliate savaitgalį ryte ir užsimanote kokio nors patiekalo, kurio dar neragavote? Ar būna taip, kad ieškote kažkokio naujo skonio arba, tiesiog, norite pasisukioti virtuvėje ir pagaminti stebuklą savo antrajai pusei kol ši saldžiai snaudžia lovoje? Gal ir ne kiekvieną savaitgalį, bet kuo lauke darosi vėsiau, tuo tokia situacija…

Radviliškyje pražydo rekordinė lelija

Radviliškyje pražydo rekordinė lelija

Sofija SIPAVIČIŪTĖ Radviliškietė Antanina Samaškienė jau kelias savaites negali atsistebėti jos sode pražydusia lelija, ant vieno stiebo sukrovusia daugiau nei 71 žiedą. Jau trisdešimt metų sodą puoselėjanti 62-ejų metų moteris sako labai mylinti gėles ir jų auginanti per 200 rūšių, tačiau tokios išskirtinės lelijos dar nemačiusi. „Pati nustebau, kai lelija ėmė krauti žiedus. Skaičiavau tol,…

Grožio salonas moterį pakeitė iš esmės

Grožio salonas moterį pakeitė iš esmės

Vilnietė Rima anksčiau į grožio salonuose teikiamas paslaugas žvelgė gan skeptiškai. Nors apsilankyti viename ar kitame grožio salone yra rekomendavusi ne viena draugė, moteris laikėsi savo ir manė, kad prižiūrėti veido odą, pasidaryti makiažą gali ir pati, neprofesionaliai. Visgi, dabar situacija – pasikeitusi. Rimos požiūrį pakeitė vienintelis apsilankymas, kai ji ruošėsi į sesers vestuves.Įkalbėjo motinaPraėjusią…

Šiandien pietums… šašlykai!

Šiandien pietums… šašlykai!

Aušra LAURINKIENĖ Smagus savaitgalio pasisėdėjimas su draugais ir artimaisiais tikrai neįsivaizduojamas be kvapnių šašlykų. Anksčiau gardus jų aromatas nosis kutendavo tik ypatingomis progomis, o dabar juos kepa kone kasdien ir visi, kas netingi. Kad nereikėtų tenkintis prekybos centruose parduodamais jau paruoštais, nusprendėme pakaišioti nosis į žinomų Radviliškio rajono žmonių virtuves ir siūlome Jums išbandyti jų…

Fasuotas vanduo: ką reikia žinoti

Specialistai sako: Lietuvoje viešai tiekiamas vanduo daugeliu atveju yra saugus, jį gerti galime be papildomo paruošimo. Visgi, kaip teigia Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) Mitybos skyriaus vedėja Ilona Drulytė, fasuotas vanduo – populiari prekė. Rinkos dėsniai teigia: pasiūlos nebūna be paklausos. Kokios priežastys skatina pirkti fasuotą vandenį? Įprotis? Mada? Reklama? Ar iš…

Kaip degustuojant atpažinti, iš kokio regiono kilusi kava

Kaip degustuojant atpažinti, iš kokio regiono kilusi kava

Kokiomis aromato savybėmis pasižymi kava, subrandinta įvairiuose pasaulio regionuose? Kaip galima atpažinti Gvatemaloje užaugintą kavą ir kuo ji skiriasi nuo subrandintos Kenijoje? Nors universalaus taisyklių ar rekomendacijų rinkinio nėra, tačiau kiekvienoje šalyje ar regione subrandinta kava pasižymi subtiliais, išlavintam skoniui atpažįstamais skirtumais bei aromato ypatumais. Apie kilmės regiono nulemiamą kavos skonį ir aromatą pasakoja kava…

Kas sukelia mėsos švytėjimą?

Kas sukelia mėsos švytėjimą?

Pasitaiko atvejų, kai vartotojus neramina nedažnai pasitaikantis reiškinys – mėsos švytėjimas. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) specfialistai informuoja, kad tokį mėsos švytėjimą gali sukelti švytinčios (liuminescuojančios) bakterijos Photobacterium phosphoreum, Vibrio phosphoreum. Šios bakterijos gali būti išskiriamos iš jūros vandens (1 ml gali būti iki 100 vnt.) arba jūrinių žuvų, jūrinių vėžiagyvių. Kai…

Keksiukų karai: kaip gimė 48 keksiukų istorijos?

Inga Lebrikaitė Kiekvienas iš mūsų turi nors mažytę silpnybę, kurią slepia nuo aplinkinių akių ir šiukštu bando neišsiduoti, arba tokią, kuria didžiuojasi. Kaunietės Eglės Petronienės silpnybė – įvairiausių skonių, įmantriai išpuošti ir netikėčiausiais įdarais stebinantys keksiukai. Jauna moteris spėjo sukurti ir pagaminti beveik pusšimtį skirtingų skonių keksiukų, kuriuos kas savaitę kepa ir jų atsiradimo istorijas…

10 mitų apie patalynę

10 mitų apie patalynę

1 mitas. Sunku atskirti kokybišką patalynę nuo nekokybiškos Norint patikrinti, ar patalynė kokybiška reikia ją išnešti į saulės atokaitą. Kokybiška patalynė, apšviesta saulės, beveik nepersišviečia, tuo tarpu mažiau kokybiška patalynė gali atrodyti šiek tiek „skylėta“. Toks audinys jau po kelių skalbimų praranda savo pirminę išvaizdą. Kokybę lemia patalynės gamyboje naudojamas pynimo būdas. Kuo labiau siūlas…