NULL

Vakarienė per 30 minučių. Greiti bei skanūs receptai, kurie nustebins kiekvieną

Šiandien, kai kiekvieno mūsų gyvenimo tempas lekia pašėlusiu greičiu, greitai paruošiama vakarienė yra tiesiog būtinybė. Juk po sunkios darbo dienos norisi visą vakaro laiką skirti šeimai, bendravimui prie stalo, o ne įmantrių patiekalų begaliniam ruošimui. Tai visai nesudėtinga įgyvendinti. Vakarienės idėjos – tai tema, kurios lobynas internete yra tiesiog neišsenkamas. Telieka pasitelkti į pagalbą fantaziją ir prabangią vakarienę ant savo stalo galime turėti kiekvienas.

Nepamirškite kokybiškų virtuvės reikmenų svarbos

Nuostata, jog greitai ir skaniai vakarienei reikalingi tik tinkami patiekalo ingredientai, yra tikrai neteisinga. Esate girdėję posakį – skaniausias maistas tas, kuris pagamintas su meile? Vargu ar pavyks tą atlikti jeigu jūsų virtuvėje karaliaus nepatogūs, nefunkcionalūs, nuolat lūžtantys ir reikalaujantys pernelyg didelės priežiūros virtuvės įrankiai. Todėl nusprendus, jog nuo šiol namiškiai ar užklydę draugai mėgausis tik skania, bet nedaug laiko reikalaujančia vakariene, šį tikslą pradėkite įgyvendinti nuo tinkamų ir kokybiškų virtuvės priemonių parinkimo.

Tikras išsigelbėjimas – tobulai skanus padažas

Jeigu norite mėgautis sultingais mėsos, žuvies ar daržovių patiekalais, visai nebūtina pagrindinį vakarienės ingredientą marinuoti keletą valandų. Pasitelkite į pagalbą padažą. Lai sultingas jautienos, kiaulienos ar vištienos mėsos gabalas sau verda puode, o jūs pasirūpinkite padažo gaminimu. Svarbiausia yra išsirinkti padažo pagrindą. Tai gali būti vynas, sultinys, pienas ar net vanduo. Toliau jau seka įvairiausi papildomi ingredientai. Įvairios žolelės, grietinėlė, sviestas ar grybai tikrai leis kone kiekvieną vakarą pasimėgauti labai skirtingais skoniais.

Tikriausiai kilo klausimas – kaip tokiu atveju pasielgti vegetarams? Viskas dar paprasčiau. Išvirkite mėgstamos daržovės galvą, sakykim žiedinio kopūsto, ir pagaminkite baltojo vyno ir grybų padažą. Skonis tikrai bus nepamirštamas.

Vienas pagrindinis ingredientas – begalės idėjų

Manote, jog kiekvieną kartą, norėdami nustebinti kitokio skonio vakariene, turite parinkti kažkokį egzotišką, dar nematytą pagrindinį ingredientą? Patikėkite, tai visai nebūtina. Sakykim, jūsų šeima mėgsta grikių arba ryžių kruopas. Puiku. Tačiau, be abejonės visai nesinori kiekvieną vakarą valgyti to paties skonio košę. Pasitelkite fantaziją. Grikių košė su grybų, lašišos ar sūrio padažu, tas pačias kruopas kiekvieną kartą privers atsiskleisti visai kitokiu skoniu. Pagardai prie pasirinkto vakarienės pagrindinio patiekalo gali būti tokie skirtingi, kad visus juos išmėginti prireiks begalės laiko.

Mūsų pasiūlytai pagrindinio ingrediento idėjai puikiai tiks bulvės. Šios daržovės paruošimo variantai gali nustebinti ir visko mačiusį šefą. Sakykim, bulviniai blynai. Jie nebūtinai turi būti kepami tradiciškai. Paruoškite blynus su grybais, lašiša, moliūgais ar avokadais. O ir pačias bulves galima smulkinti kiekvieną kartą vis kitaip. Jeigu paruošėte tradiciškai tarkuotus blynus, tai kodėl kitą kartą nepabandžius jų sutarkuoti burokine tarka arba itin smulkiai supjaustyti tiesiog peiliu. Patys nustebsite, kaip gali skirtis blynų skonis vien dėl skirtingo bulvių tarkavimo būdo.

Sezoninė virtuvė – visuomet gera idėja

Jeigu šaltuoju metų sezonu jūsų virtuvėje karaliauja riebesni ir sotesni patiekalai, vasarą ir rudenį būtinai atsigręžkite į sezoninę virtuvę. Svogūnų laiškų, ridikėlių ir salotų lapų mišrainė tiesiog privalo būti vakarienės karaliene nors ir kiekvieną vakarą. Kad ji nepabostų tereikia tik pasirūpinti skirtinu pagrindiniu patiekalu. Rudens sunokinti moliūgai, baklažanai ar žiediniai kopūstai – daržovės iš kurių galimą pagaminti begalę patiekalų. Patikėkite, konservuotiems ir svetimoje šalyje užaugintiems produktams jūsų turėsite ilgus žiemos vakarus. Tad, kol leidžia sezonas, mėgaukitės mūsų šalies sunokintais vaisiais ir daržovėmis. Ir sveika, ir gardu, ir greita.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE