Būsimi virėjai patirties sėmėsi Italijoje
Trys Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro 1-ojo kurso virėjo specialybės mokiniai – Ramunė, Dorotis ir Gabija – stažavosi Italijoje.
Vizitas vyko 2 savaites nuo gegužės 16 iki gegužės 30 dienos. Mokinius lydėjo profesijos mokytoja metodininkė Raisa Bučinskienė. Stažuotė vyko Rodi Gargano miestelyje, Fodžijos provincijoje, Apulijos regione, viešbučio „Touring“ restorano virtuvėje.
Stažuotės metu pagrindinis dėmesys skirtas į specifinių profesinių kompetencijų ugdymą: projekto dalyviai mokėsi ruošti jūros gėrybes, tokias kaip midijos, ančiuviai, kalmarai, sepijos, krevetės. Gamino žuvies, makaronų ir daržovių patiekalus, tradicinius itališkus valgius.
Projektu skatinama ne tik kelti bendrą pagrindinių dalyvių kompetencijų ir įgūdžių lygį, bet ir ugdyti dalyvių gebėjimą orientuotis verslo aplinkoje ir kritinėse situacijose, padidinti mokinių tolerantiškumą, iniciatyvumą ir savarankiškumą. Stažuotės metu įgytas profesines žinias ir gebėjimus dalyviai galės panaudoti tolimesniame mokymosi procese.
Priimančioji organizacija mokiniams organizavo ir kultūrinę programą. Būsimieji virėjai jau per pirmą savaitę susipažino su San Giovanni Rotondo miestu, kuris yra Italijos ir pasaulio piligrimų bei maldininkų traukos centras. Jame gyvenęs ir palaidotas Tėvas Pijus 1999 metais buvo paskelbtas šventuoju.
Keliavo ir po Gargano nacionalinį parką, aplankė į UNESCO paveldą įtrauktą miestą Monte San Angelo, įsikūrusį ant vieno iš aukščiausių kalnų. Antrą savaitę buvo suorganizuota išvyka laivu po Adrijos jūrą. Visi turėjo galimybę apžiūrėti gamtą, pakrantės miestus, uolas.
Stažuotėje dalyvavusiems mokiniams išduoti Europass mobilumo dokumentai, priimančių partnerių stažuotės sertifikatai.
Visos stažuotės metu dalyviais rūpinosi priimančios organizacijos vadovas Mindaugas ir projektų vadovė Karinė.
Mokinių atsiliepimai: „Mes labai patenkinti, kad vykome į stažuotę Italijoje, nes ši patirtis neįkainojama. Stažuotės metu praplėtėme savo akiratį, bendravimo įgūdžius, pagerinome žinias apie Italijos kultūrą, geografiją, o svarbiausia, kad įgijome daugiau pasitikėjimo savimi, gyvenime bei profesinėje veikloje. Praleistas laikas Italijoje prabėgo labai greitai, palikdamas tik pačius geriausius prisiminimus apie šią šalį, jos architektūrą, gamtos grožį, tradicijas bei maisto kultūrą. Sutikti žmonės sužavėjo savo nuoširdumu. Jeigu gaučiau dar vieną galimybę vykti į kitas stažuotes, tikrai neatsisakyčiau.“.
Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro informacija