Saldaturgio skanumynai ir grožybės

Gruodžio 17 dieną Radviliškyje vyko paskutinis advento turgus – saldaturgis. Visas Latvių kultūros centras kvepėjo nuo įvairiausių gaminių ir kepinių, o prekeiviai kvietė ragauti ir nusipirkti skanumynų.

Įspūdingai atrodė kalėdiniai nameliai, kuriuos jau šešti metai iš eilės gamina šiaulietė Jūratė Petrutienė. Kaip ji pasakojo, namelių gamyba prasideda jau spalio pradžioje. Buvo galima nusipirkti grybukų, braškyčių, boružėlių, keptų saldžių krepšelių…

Jūratė Kaučikaitė siūlė ragauti raugintų kopūstų. Medumi, bičių duonele prekiavo bitininkai Danas Osakauskas ir Mantvydas Savickas. Saldumynų mėgėjai galėjo nusipirkti išpuoštų sausainių: eglučių, žvaigždučių, kalėdinių kojinių, „Bučinukų“ ir netgi „Pavargusių briedžių“.

Pirkėjai noriai ragavo ir pirko obuolinius sūrius, kūčiukus, skruzdėlynus. Marijona Osakauskienė siūlė savo pririnktų vaistažolių. O kaipgi kalėdinis stalas be džiovintų grybų? Ir skanu, ir gražu, ir dovanoms, ir stalui papuošti – visa tai buvo galima įsigyti saldaturgyje.

Radviliškio kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE