NULL

Zuikio margutis ridenosi jau antrąjį kartą

Po trumpo filmuko, kuris priminė pirmąjį „Zuikio margutį“, Šeduvos kultūros ir amatų centre susirinkę žiūrovai plojimais pasitiko šventės vedėjus – Zuikienę su šeimyna. (Livita Tvarevičienė ir vaikų teatro „Laumžirgiai“ nariai). Antrąjį kartą surengtame vaikų ir jaunimo liaudiškos muzikos kapelų festivalyje „Zuikio margutis“ liaudiškos muzikos ir dainų žiūrovams padovanojo vaikų ir jaunimo kapelos: Kėdainių kultūros centro Kalnaberžės skyriaus Sirutiškio vaikų liaudiškos muzikos kapela „Siručiukai“ (vadovas Henrikas Docius), Panevėžio rajono Smilgių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Smilgenė“, vadovaujama Audriaus Dervinio, Kelmės meno mokyklos vaikų liaudiškos muzikos kapela (vadovas Gerimantas Rukas), Kelmės rajono Tytuvėnų kultūros centro jaunimo liaudiškos muzikos kapela „Svaja“, vadovaujama Regimanto Zenausko, Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos folkloro ansamblis „Vieversėlis“ (vadovas Arūnas Stankus), Šeduvos kultūros ir amatų centro jaunimo liaudiškos muzikos kapela „Jaunimėlis“, vadovaujama Edvino Kažukausko, bei Šeduvos gimnazijos 4b klasės folkloro būrelis „Malūnėlis“, vadovaujamas Ingos Rutkauskienės.

Festivalio metu dainas keitė polkos ir valsiukai, šiauliečiai kiekvieną kolektyvą kvietė kartu šokti folklorinius šokius ar žaidimus, visi žiūrovai bandė įminti mįsles, o gudročiai gavo ir dovanų.

Su Atvelykiu visus pasveikino ir saldumynų pintines visiems kolektyvams padovanojo Šeduvos miesto seniūnijos seniūnas Justinas Pranys, o Zuikių šeimyna festivalio dalyvius apdovanojo Šeduvos kultūros ir amatų centro dovanomis ir padėkos raštais.

Kad visi į namus sugrįžtų ne tik laimingi, bet ir sotūs, visi renginio dalyviai buvo vaišinami ant laužo iškepta kiaušiniene. Mažiausieji rideno margučius. Visus čia linksmino šiauliečiai – „Saulėtekio“ gimnazijos folkloro ansamblis „Vieverėlis“, sukvietęs pašokti folklorinių šokių ir pažaisti velykinių žaidimų.

Šeduvos kultūros ir amatų centro informacija

Festivalyje dalyvavo Kelmės meno mokyklos vaikų liaudiškos muzikos kapela (vadovas Gerimantas Rukas).

Susirinkusiuosius pasveikino ir kolektyvams už sukurtą šventinę nuotaiką padėkojo Šeduvos miesto seniūnijos seniūnas Justinas Pranys.

Šeduvos gimnazijos 4b klasės folkloro būrelis „Malūnėlis“ (vadovė Inga Rutkauskienė).

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE