NULL

Radviliškio rajono savivaldybėje lankėsi Vaižganto gimnazijos mokiniai

Radviliškio rajono savivaldybėje lankėsi Radviliškio Vaižganto gimnazijos 2C klasės mokiniai, lydimi istorijos mokytojos metodininkės Danutės Bitytės. Jie dalyvavo netradicinėje pilietiškumo pamokoje apie vietos savivaldą.

Savivaldybės didžiojoje salėje mokiniai susitiko su Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotoju Kazimieru Auguliu, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Egle Ivanauskyte ir Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiąja specialiste Eligija Zoltneriene. Mero pavaduotojas Kazimieras Augulis gimnazistams papasakojo apie savivaldybės tarybos veiklą, kalbėjo apie tai, kas vyksta tarybos posėdžių metu, supažindino mokinius su mero ir mero pavaduotojo funkcijomis, atsakė į mokinių klausimus. Administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Ivanauskytė gimnazistams pristatė savivaldybės administracijos funkcijas ir kompetencijas, išsamiai papasakojo apie administracijos skyrių veiklą. E. Zoltnerienė mokiniams papasakojo apie tai, kas yra ir kam reikalinga vietos savivalda, kaip gyventojams galima dalyvauti savivaldos procesuose, supažindino su vietos savivaldos raida Lietuvoje.

Išklausę pristatymus, mokiniai sudalyvavo improvizuotoje viktorinoje apie savivaldybės administracijos veiklą ir pagrindines funkcijas, pabandė atsakyti į kelis klausimus iš Radviliškio miesto ir rajono istorijos srities.

„Ši netradicinė pamoka buvo mums įdomi, naudinga tiek norint geriau suprasti, kas vyksta mūsų kasdieniniame gyvenime, tiek ateityje norint tapti politikais“, – po pamokos sakė joje dalyvavusi gimnazistė Evelina Ščerbakova.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

Radviliškio rajono savivaldybėje lankėsi Radviliškio Vaižganto gimnazijos 2C klasės mokiniai, lydimi istorijos mokytojos metodininkės Danutės Bitytės. Šalia gimnazistų (pirma iš kairės) – Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Ivanauskytė.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE