Šeduvos gimnazijos pradinių klasių mokinių vasaros poilsio stovykla „Aš, tu ir vasara“

Birželio 13–19 dienomis vyko Šeduvos gimnazijos pradinių klasių mokinių vasaros stovykla „Aš, tu ir vasara“. Mokiniai mėgsta keliones, bet dažniausiai pradinių klasių mokiniai su šeima keliauja automobiliais. Stovyklos idėja – suteikti galimybę mokiniams keliauti kitaip – pėsčiomis, traukiniu, autobusu, žirgu, sudaryti sąlygas vaikų skirtingų pomėgių raiškai, naujų žinių, pojūčių, patirčių įgijimui dalyvaujant įvairiose edukacinėse veiklose, keliaujant ir praleidžiant nepakartojamą laiką su bendraamžiais. 5 dienų dieninėje stovykloje dalyvavo 45 motyvuoti, labai gerai ir gerai besimokantys 1–4 klasių mokiniai. 

Pirmąją dieną mokiniai lankėsi Šeduvos miesto bibliotekoje ir dalyvavo įvairiais pojūčiais turtingoje edukacinėje veikloje „Pajuskime knygą“, Šeduvos kultūros ir amatų centre žiūrėjo filmą ir dalyvavo edukacinėje veikloje, Šeduvos „Jaunimo erdvėje“ sužinojo, ką čia laisvalaikiu veikia jaunuoliai ir dalyvavo žaidimuose. 

Kitą dieną stovyklautojai vyko traukiniu maršrutu Šeduva–Panevėžys–Šeduva. Dauguma vaikų traukiniu vyko pirmą kartą, tad ši išvyka jiems virto įdomia edukacija ir smagiu laiku. Panevėžyje vaikai dalyvavo VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ edukacinėje programoje „Panevėžio siaurukas + drezina“.

Vaikai turėjo galimybę pavažiuoti siauruoju traukiniu ir palyginti jį su šiuolaikiniu, pasivažinėti rankine drezina.

Pradinių klasių mokinių vasaros stovyklos „Aš, tu ir vasara“ trečioji diena prasidėjo menine veikla. Kaip tikri dailininkai, įsikūrę gamtoje, pradinukai paletėje maišė spalvas ir akriliniais dažais tapė paveikslus ant drobės. Jau baigtuose kūriniuose atsispindėjo Šeduvos gimnazijos aplinkos gamtos motyvai, vaikų pomėgiai ir svajonės. Po meninės veiklos stovyklautojai aktyviai ir linksmai sportavo, žaidė gimnazijos stadione. Stovyklautojai apsilankė Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyriaus žirgyne. Vaikai sužinojo naujų, įdomių dalykų apie žirgus, aiškinosi, ką jie mėgsta, ko jie bijo, koks įdomus, meilės ir atsidavimo reikalaujantis žirgininko darbas. O pati įdomiausia, daugiausiai įvairių emocijų sukėlusi dalis buvo jodinėjimas žirgu.

Ketvirtąją dieną stovyklautojai praleido Kleboniškių kaimo buities muziejuje. Vaikai susipažino su vieta, kurioje atkurta ypatinga XIX a. ir XX a. pradžios kaimo atmosfera: kaimo pastatais ir juose įrengtomis interjero ekspozicijomis, senovinių daiktų kolekcijomis, ir dalyvavo net keliose edukacijose „Kaip būdavo pramogaujama“, „Lino kelias“, „Žolynų galias atrandant“. Apsilankymą Kleboniškių kaimo buities muziejuje stovyklautojai užbaigė ragaudami muziejaus darbuotojų paruoštą vaistažolių arbatą ir skanaudami pyragą, iškeptą pagal senovinį receptą.

Paskutinė dieną stovyklautojai vyko į Krekenavos regioninį parką. Ekspozicinėse erdvėse ir žaisdami komandinį žaidimą, susipažino su parko augalija bei gyvūnija, žmonių gyvenimu prie Nevėžio, dalyvavo edukacinėje pojūčių programoje, kopė į apžvalgos aikštelę, įrengtą 25 m aukštyje nuo žemės paviršiaus, pasigrožėjo Nevėžio slėniu ir aplinkinėmis teritorijomis. Pasistiprinę Krekenavos kavinėje stovyklautojai apsilankė Pašilių stumbryne, pasivaikščiojo greta stumbryno esančiu pažintiniu Miško taku, grožėjosi gamta, skaitė informacinius stendus, rinko ir ragavo kvapnias žemuoges ir mėlynes. Visą stovyklos laiką mokiniai savo patirtis, emocijas kūrybiškai fiksavo individualiuose „Kelionių dienoraščiuose“.

Stovyklą iš dalies finansavo Radviliškio rajono savivaldybė, Šeduvos gimnazija, prisidėjo ir mokinių tėvai.

Šeduvos gimnazijos informacija ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE