Paveldo dienos Radviliškyje sudomino pusšimtį istorijai neabejingų keliautojų

Kasmet rugsėjį Paveldo dienų renginiai sudomina Radviliškio krašto gyventojus. Radviliškio turizmo informacijos centras šiemet keliautojams siūlė net dvi ekskursijas.

Trečiadienio (rugsėjo 11 d.) vakarą vyko ekskursija „Stoties viršininko pasakojimas“. Susirinkusieji įdėmiai klausėsi gido Alberto pasakojimo, o vakare pravažiuojantys traukiniai dosniai signalizavo ekskursantams. Radviliškis neatsiejamas nuo geležinkelių, o ir šių metų Paveldo dienų raktiniai žodžiai buvo ryšiai, įtakos, keliai, tad traukinių tematika labai tiko šiai progai.

O savaitgalį (rugsėjo 14 d.) pakeliauta autobusais! Trisdešimt entuziastų leidosi į „Pirklių ir pašto kelio“ maršrutą. 

Aplankytas Šeduvos miestas, pasivaikščiota išlikusiu senuoju grindiniu, apžiūrėta bažnyčia. Šeduvos kultūros ir amatų centro vadovė pakvietė apžiūrėti vilnų karšyklos. Ekskursijos dalyvių prašymu buvo nuvykta pažiūrėti statomo muziejaus „Dingęs štetlas“. 

Keliautojai patys stebėjosi, kad nors ir gyvena vietoje, ne visuose objektuose jiems tekę lankytis. Štai pavyzdžiui, daug dėmesio sulaukė „Retromobile Lietuva“ Šeduvos filialas. Kas prisiminė savo pirmuosius „žiguliukus“, kas „Volgas“. 

Pakiršinio dvare vyko edukacija, keliautojai galėjo pasigaminti mažą reketuką – šiaudinio sodo dalelę. 

Kadangi Paveldo dienos ragina atsigręžti į praeitį, keliautojai gardžiavosi Baisogaloje veikiančios kavinės „Pas Zitą“ pagaminta sriuba ir skryliais. Ši kavinė taip pat priklauso „Pirklių ir pašto kelio“ maršrutui.

Panekelpių kaimas buvo paskutinė kelionės stotelė. Čia vyko šeivamedžio degustacija – ragauta šeivamedžio žiedų arbata, naminis obuolių pyragas ir kiti šeivamedžio uogų ir žiedų produktai. Sodybos šeimininkė papasakojo, kokių poilsio malonumų čia galima patirti, ko paragauti ir kaip į jos gyvenimą „atėjo“ šeivamedžiai.

Radviliškio turizmo informacijos centro informacija ir nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE