Noriu pasikeisti tvorą: nuo ko pradėti?

Naujos tvoros statybos dažniausiai būna nemenkas galvos skausmas. Kartais ne mažesne problema tampa ir jos keitimas. Priėmus sprendimą pakeisti seną tvorą nauja, dažnai kyla klausimas – nuo ko pradėti? Žinoma, pirmiausia reikėtų rasti sprendimą senosios tvoros utilizavimui, o tuomet – skirti visą dėmesį naujos tvoros montavimo klausimui.

Įsivardinti, koks poreikis yra svarbiausias

Jei jau buvo nuspręsta imtis tvoros keitimo, tikriausiai tam yra svari priežastis: įsigytas naujas sklypas, senosios tvoros kokybė nebetenkina, o gal tiesiog buvo nuspręsta atsinaujinti. Bet kuriuo atveju, svarbu skirti laiko įvertinti poreikius bei finansines galimybes. Ar tvora turėtų būti tiesiog paprasta ir atlikti pagrindinę savo funkciją, o gal tai galėtų būti ir stilingas kiemo akcentas?

Pasirūpinti kaimynų leidimu

Teisės aktai gana griežtai reglamentuoja gyvenamuosius sklypus juosiančių tvorų statybą. Jeigu naujoji tvora bus statoma ne arčiau nei 1 metro atstumu nuo sklypo ribos bei ne aukštesnė nei 2 m, kaimynų leidimo tokiai tvorai nereikia. 

Visgi jei planuojama tvora bus aukštesnė ar stovės arčiau sklypo ribos, derėtų atsižvelgti į teisės aktuose nurodomus tankumo reikalavimus. Didžiausi reikalavimai keliami šiaurinėje pusėje (nuo 315° iki 45°) statomai tvorai – jos konstrukcijos turi sudaryti ne daugiau 50% bendro tvoros ploto. Rytų (tarp 45° ir 135°) bei vakarų (tarp 225° ir 315°) pusėje planuojamos tvoros turėtų  būti ne tankesnės nei 75% bendro tvoros ploto. 

Tvorai, kuri stovi pietinėje tvoros pusėje (tarp 135° ir 225°) tankumo reikalavimai netaikomi. Be to, verta įsidėmėti, kad kaimynų leidimas naujajai tvorai bus reikalingas ir tuo atveju, kai planuojamos tvoros cokolis bus iškeliamas tiek, kad galėtų trukdyti paviršinių vandenų nutekėjimui iš kaimynų kiemo.

Kaip išsirinkti patikimus montuotojus?

Tvoros montavimas yra atsakingas ir ilgaamžis sprendimas. Norint, kad rezultatas džiugintų ne vienerius metus, verta atkreipti dėmesį į šias paslaugas teikiančių specialistų kvalifikaciją. Be to, pirmenybę vertėtų teikti būtent šioje srityje besispecializuojantiems paslaugos teikėjams. 

Jei sutariate, kad medžiagomis rūpinsis tvoros montuotojai, būtina įsitikinti, kad tvoros montavimui bus naudojamos kokybiškos medžiagos. Didžiausias privalumas – darbų vykdytojų punktualumas bei, žinoma, atlikto darbo kokybė – atkreipkite dėmesį į tvoros montavimo specialistų pateiktus darbų pavyzdžius.

Taigi prieš imantis tvoros keitimo darbų svarbu įvertinti situaciją, poreikius, pasirinkti tinkamus ir patikimus montuotojus, o gyvenant mieste – kad kitoje tvoros pusėje gyvena kaimynai, į kurių teises taip pat derėtų atsižvelgti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE