Demokratijos ir socialinių įgūdžių mokykla „Ateitis“ atvėrė duris naujiems ugdytiniams

Rugsėjo 26 d. Radviliškio rajono savivaldybėje duris naujiems ugdytiniams atvėrė demokratijos ir socialinių įgūdžių mokykla „Ateitis“. 14-ąją mokyklos mokinių laidą su naujų mokslo metų pradžia pasveikino ir įdomių ir prasmingų susitikimų susipažįstant su savivaldos institucijų darbu palinkėjo „Ateities“ mokyklos vadovas, Savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis. 

Susitikimo pradžioje Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė, mokyklos kuratorė Judita Steponavičienė pristatė mokiniams „Ateities“ mokyklos tikslus, supažindino su 2 metų mokymosi programa ir veiklomis. Meras K. Račkauskis ir vicemeras Alfredas Juozapavičius papasakojo mokiniams apie savo veiklą ir funkcijas, aptarė iššūkius, su kuriais susiduriama darbe. Po to mokiniai su Savivaldybės vadovais aktyviai diskutavo mokyklų veiklos organizavimo klausimas ir pateikė įvairių prašymų merui.

Radviliškio rajono savivaldybės demokratijos ir socialinių įgūdžių mokykla „Ateitis“ veiklą pradėjo 1997 m. Į mokyklą priimami jaunuoliai, lankantys rajono gimnazijų II gimnazines klases. Vykdant šios mokyklos veiklą, siekiama sudominti jaunuolius politine ir visuomenine veikla, supažindinti su Savivaldybės institucijų darbu, paskatinti jaunuolius tapti aktyviais Lietuvos piliečiais, prisidedančiais prie sprendimų priėmimo. Mokykloje ugdomi gyvenimo demokratinėje visuomenėje įgūdžiai bendraujant ir bendradarbiaujant.

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE