Šeduvos gimnazijos renovacija taps pavyzdžiu visai Lietuvai

Šveicarijos fondas už beveik 6 milijonus eurų atnaujins Šeduvos gimnazijos pastatus, o mokykla taps viena moderniausių Lietuvoje. Visi darbai gimnazijoje bus atliekami labdaros fondo lėšomis, o Savivaldybei nereikės pridėti nė vieno euro.  

Bendradarbiavimui pritarė vienbalsiai

Radviliškio rajono savivaldybės taryba spalio 10 dieną vykusiame posėdyje vienbalsiai pritarė bendradarbiavimui su Šveicarijoje registruotu labdaros fondu, kuris savo lėšomis atnaujins Šeduvos gimnazijos pastatus, paversdamas šią švietimo įstaigą viena moderniausių visoje šalyje.

Radviliškio rajono savivaldybės tarybos sprendimu pritarta trišalei bendradarbiavimo sutarčiai tarp Radviliškio rajono savivaldybės, Šeduvos gimnazijos ir Šveicarijos fondo „FSU Education Association“. Fondo iniciatyva visi trys gimnazijos pastatai bus visiškai renovuoti, o pastatytas naujas priestatas pagerins vaikų maitinimo sąlygas.

Spalio 15 dieną trišalę sutartį pasirašė Šveicarijos fondo „FSU Education Association“ direktorius David Benish, Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis ir Šeduvos gimnazijos direktorė Edita Varneckienė.  

Taps pavyzdžiu visai Lietuvai

Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis džiaugiasi užsimezgusiu bendradarbiavimu ir akcentuoja, kad Šeduvos gimnazija netrukus taps viena iš moderniausių mokyklų visoje šalyje. 

„Tai reikšmingas žingsnis mūsų rajonui, – teigė meras. – Šeduvos gimnazija po atnaujinimo taps pavyzdžiu ne tik Radviliškiui, bet ir visai Lietuvai. Švietimas yra mūsų prioritetas, o tokie projektai padeda sukurti aplinką, kuri skatins vaikus mokytis ir siekti geriausių rezultatų. Labai tikiuosi, kad po atnaujinimo savo mokykla didžiuosis ir mokiniai, ir mokytojai.“

„Mes investuojame ne į pastatus, bet į žmones“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo Šveicarijos fondo „FSU Education Association“ direktorius David Benish. Jis sakė, kad fondo investicijos pagerins vaikų ugdymo sąlygas ir aplinką, o ypač džiaugėsi dėl to, kad pagerės šioje gimnazijoje ugdomų specialiųjų poreikių turinčių vaikų ugdymo galimybės.   

Savivaldybei renovacija nekainuos

Mokyklai atnaujinti Šveicarijos fondas planuoja skirti beveik 6 milijonus eurų, o Savivaldybei pačiai nereikės pridėti nė euro. Kadangi ne visų darbų sąmatos yra suskaičiuotos, ši suma dar gali keistis. Anot mero, mokyklos atnaujinimo darbai gali kainuoti kur kas daugiau, tai pripažįsta ir patys investuotojai, kurie yra pasiruošę atlikti visus suplanuotus darbus. 

Atnaujinimas apims ne tik esamų trijų mokyklos pastatų remontą, bet ir naujo pastato statybą. Planuojama, kad prie pradinės mokyklos bus pastatytas naujas priestatas, kurio pirmame aukšte įsikurs valgykla, antrajame – sporto salė. 

Bus atnaujintos ir visos mokyklos erdvės, koridoriai, kabinetai, laboratorijos ir jų įranga, nupirkti nauji baldai, pritaikyti įvairių poreikių turintiems mokiniams, įrengtos vėdinimo sistemos bei liftai neįgaliesiems.  

„Šis projektas nėra tik paprasta renovacija. Tai investicija į mūsų vaikų ateitį. Mokyklos infrastruktūros gerinimas skatina kokybiškesnį ugdymą, o mūsų vaikų galimybės mokytis moderniose sąlygose bus didesnės nei bet kada anksčiau“, – sakė meras K. Račkauskis.

Darbai prasidės jau netrukus

Renovacijos darbai bus pradėti netrukus po trišalės sutarties pasirašymo. Sutartyje Šveicarijos fondas įsipareigoja darbus užbaigti iki 2025 metų rugpjūčio mėnesio pabaigos, tačiau investuotojai ketina pasitelkti gausias darbininkų pajėgas ir, jeigu neatsiras nenumatytų trikdžių, darbus norėtų užbaigti šiek tiek anksčiau – iki ateinančių metų gegužės pabaigos. 

Pasak mero, tokie projektai padeda rajonui tobulėti įvairiose srityse, ne tik švietimo sektoriuje. 

„Ne visi supranta, kodėl tarptautinis fondas ketina už dyką renovuoti gimnazijos pastatus, nes pas mus tokia labdara dar nėra įprasta. Tačiau minėtas fondas jau yra pastatęs ne vieną mokyklą, todėl nėra pagrindo abejoti jo gerais ketinimais ir galimybėmis“, – sako meras K. Račkauskis.

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE