Mitas ar tiesa? Sužinokite apie efektyvius elektros taupymo patarimus

Elektros taupymas yra daugeliui žmonių aktuali tema, ypač dėl to, jog sąskaitos už energiją nuolat auga. Internete netrūksta įvairių patarimų, kurie gali padėti sumažinti elektros suvartojimą. Kita vertus, ne visi jie yra vienodai patikimi. Šiame straipsnyje aptarsime populiariausius patarimus ir atsakysime – ar tai tiesa, o galbūt mitas?

Prietaisai, palikti „budėjimo“ režime, taupo energiją

Tai ganėtinai populiarus mitas. Daugelis žmonių mano, kad jeigu prietaisas yra paliktas „budėjimo“ režime, jis nenaudoja elektros. Tačiau svarbu paminėti, jog tokie įrenginiai vis tiek naudoja elektros energiją, nors ir mažiau nei veikdami pilnu pajėgumu. Jeigu tikrai norite sutaupyti, rekomenduojama visiškai išjungti prietaisus arba ištraukti juos iš elektros tinklo. 

Vandens šildytuvą naktį verta išjungti

Tai vienareikšmio atsakymo neturintis patarimas. Kai kurie specialistai teigia, kad vandens šildytuvo išjungimas gali padėti sutaupyti šiek tiek pinigų. Be to, neeikvodami energijos prisidedate prie aplinkos saugojimo. Kita vertus, itin daug sutaupyti tikrai nepavyks. Vandens šildytuvo išjungimas naktį taip pat pasižymi keliais trūkumais. Daugiau informacijos rasite https://vandens-sildytuvai.lt/straipsniai/ar-verta-isjungti-vandens-sildytuva-nakti-b31.html

Kuo aukštesnė temperatūra šildytuve, tuo mažiau energijos sunaudojama

Tai dar vienas mitas. Aukštesnė temperatūra reikalauja daugiau energijos tiek vandens šildymui, tiek šilumos palaikymui. Optimaliausias pasirinkimas – tai 50°C. Tokia temperatūra padės sutaupyti, taip pat užtikrins, kad vanduo būtų pakankamai šiltas ir higieniškas. 

LED apšvietimas gali sumažinti elektros sąnaudas

Tai tiesa. Led lemputės naudoja gerokai mažiau elektros nei tradiciniai variantai. Jos taip pat tarnauja žymiai ilgiau. Teigiama, jog tai yra vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių būdų sumažinti energijos sąnaudas namuose. 

Dažnas prietaisų įjungimas ir išjungimas sunaudoja daugiau elektros

Kai kurie žmonės mano, kad dažnas prietaisų įjungimas ir išjungimas sunaudoja daugiau elektros energijos nei palikus juos įjungtus ilgam laikui. Tai dar vienas mitas. Modernūs prietaisai yra sukurti taip, kad įjungimo metu sunaudojama elektros energija būtų minimali. Taigi įrenginių išjungimas, kol jų nenaudojate, visuomet yra efektyvesnis sprendimas. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE