Kaip grybaujant ir uogaujant nepaklysti miške?

Kaip grybaujant ir uogaujant nepaklysti miške?

Lietuvos miškuose užderėjus grybams ir uogoms, vis dažniau laiko praleidžiame būtent čia. Tai puikus laisvalaikio praleidimo būdas – vieni į miškus lekia pakvėpuoti grynu oru, kiti rūpinasi vitaminų atsargomis žiemai, o „užkietėję“ grybautojai ir uogautojai išnaudoja progą neblogai užsidirbti. Tačiau verta prisiminti seną posakį – kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių. Pasiklysti miške, o…

Ką galima pagaminti iš kokosų pieno: 4 skirtingi receptai

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas. Kokosų piene…

Namai lietuviui ten, kur juodos duonos kvapas ir skonis

Duona yra bene pagrindinis maisto produktas daugeliui žmonių visame pasaulyje, valgoma jau keliolika tūkstančių metų. Išmokę dirbti žemę ir susibūrę į bendruomenes, žmonės išmoko grūdus paversti duona. Tereikėjo akmenų grūdams sumalti į miltus, vandens sumaišyti jiems į tešlą ir kepimo įrankių. Protėviai sunkiai dirbo, kad ant stalo galėtų padėti naminės duonos kepalą, kurių šiandien visame…

Egzotiški rudeniškų pusryčių receptai

Egzotiški rudeniškų pusryčių receptai

Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie prabėgusią vasarą ir gurmaniškus patiekalus atostogų metu. Pastarojo malonumo vėsiais rytais pasiilgstama labiausiai. Tačiau kulinarai ragina nenukabinti nosies, nes pikantiškus pusryčius galima lengvai pasigaminti ir rudens metu. Tereikia šlakelio fantazijos, trupučio laiko ir šaukšto pagardų. Kaip sako Algys Kairys „Daumantų“ pagardų kūrėjas…

Kuro taupymo rekordininkas „Peugeot 208“ atvyko į Lietuvą

Kuro taupymo rekordininkas „Peugeot 208“ atvyko į Lietuvą

Lietuvos rinkoje pasirodė atnaujintas „Peugeot 208“ automobilis, kuris šį pavasarį pasiekė pasaulinį degalų sąnaudų rekordą – tik 2 litrai 100 km. Vidutinės standartinio „Peugeot 208“ modelio kuro sąnaudos prasideda nuo 3 litrų 100 km. „Peugeot 208“ Baltijos šalyse jau ne pirmus metus yra vienas iš geriausiai parduodamų automobilių savo segmente. Po atnaujinimo „208“ modelis tapo…

Tarptautinę dešrainių dieną – du vasariški receptai

Tarptautinę dešrainių dieną – du vasariški receptai

Šiandien visame pasaulyje minima Tarptautinė dešrainių diena. Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų, – puikus ir kartu žaismingas patiekalas. Tarptautinę dešrainių dieną skonio meistrai siūlo paminėti namuose ir pasigaminti vasarišką šventinį dešrainį. „Nors Lietuvą apglėbė mėsainių, populiariai vadinamų burgeriais, mada, šiek tiek sumažinus susidomėjimą…

Išleistuvės – mados ir fantazijos fenomenas

Išleistuvės – mados ir fantazijos fenomenas

Artėja akimirka, kai merginos it karalaitės spinduliuos grožiu bei elegancija. Tiesa, jau praėjo gremėzdiškų pasijonių amžiai ir merginoms suteikta pasirinkimo laisvė. Ilgos, sunkios suknelės-tortai tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas. Dabartiniai suknelių modeliai – gaivaus vėjo gūsio, lengvų audinių ir madingo dizaino mišinys. Žinoma, nereikėtų užmiršti, kad natūralumas, kaip ir seniau, taip ir dabar griežia pirmuoju…

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?

Graikai gaivinasi padažu Graikijos bei jos salų virtuvei būdingas didelis šaltųjų užkandžių, vadinamų meze, pasirinkimas. „Vienas iš jų – dzadzikis – gaivus agurkais kvepiantis padažas, kuris dar vadinamas trintiniu, – pasakojo tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadybininkė Laima Kazlauskaitė. – Tai bene populiariausias ir ypač lengvai pagaminamas graikiškas padažas, o…

Vasaros malonumų sąraše karaliauja kepimas ant grotelių

Vasaros malonumų sąraše karaliauja kepimas ant grotelių

Vasaros laisvalaikis neatsiejamas nuo mėgavimosi ant grotelių keptu maistu. Šiuo būdu paruoštas maistas ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis nei keptas riebaluose keptuvėje. Kepimui ant grotelių labai svarbu pasirinkti tinkamus produktus, paisyti keleto svarbių kepimo taisyklių ir nepamiršti prie kepsnio suvalgyti kuo daugiau daržovių. Tinkamai iškepta – sveikesnė Pasak gydytojos dietologės doc. dr. Editos Gavelienės,…

Kaip marinuoti šašlyką, kad Joninės būtų egzotiškos?

Kaip marinuoti šašlyką, kad Joninės būtų egzotiškos?

Jaukus šiltas vakaras, būrys artimųjų, dainos, šokiai, laužo šviesa ir kvapnus dūmas virš temstančių pievų. Tokios yra Joninės. Kad ši vasaros šventė tinkamiausia švęsti su giminėmis, įsitikinęs kas ketvirtas (23,7 proc.) Lietuvos gyventojas, parodė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa. Tačiau ką pagaminti Joninių stalui, kad giminės paparčio žiedo ieškotų sotūs ir…