17-ojo A. Dučinsko teniso turnyro taurė iš Baisogalos iškeliavo į Vilnių

Baisogalos teniso kortuose liepos 1 dieną vyko 17-ojo A. Dučinsko teniso turnyro dvejetų varžybos. Šeštadienio rytą po nedidelio naktinio lietaus vietiniai ir atvykusieji iš kitur žaidėjai rinkosi į kortų aikšteles. Juos turnyro organizatorius Gintaras Marcinkus poromis suskirstė į tris pogrupius.

Kiekviena pora sužaidė po porą susitikimų ir tuomet aiškėjo stipriausieji, kurie kovos dėl taurių. Oras buvo nekarštas, prakaito išlieta nelabai daug, bet iki varžybų pabaigos buvo sunku nuspėti nugalėtojus.

Dviejuose kortuose sužaista 19 rungtynių. Stebint susitikimus stipriais padavimais, aštria kova prie tinklo pasižymėjo Eimutis Briedelis su Tomu Radžiūnu. Tačiau iki finalo sužaidę po ketverias rungtynes vyrai pavargo ir finale jiedu daugiau klydo, nebuvo tokie tikslūs, kaip jų varžovai…

Jau saulei esant netoli laidos, šviečiant aikštės žibintams, baigėsi paskutinis, stipriausiųjų keturių vyrų susitikimas: Kęstutis Jasiūnas žaidė poroje su Aurelijumi Baltušiu, o kitoje tinklo pusėje – Eimutis Briedelis ir Tomas Radžiūnas.

Turnyro nugalėtojais pirmą kartą tapo pora iš Vilniaus – K. Jasiūnas ir jo draugas A. Baltušis. Pergalė pasiekta rezultatu 2:6, 7:5 ir 10:7.

Baisogalos bendruomenės tarybos pirmininkas Kazimieras Danilevičius su turnyro organizatoriumi Gintaru Marcinkumi perinamąją taurę įteikė vilniečiams. Antros ir trečios vietų laimėtojai taip pat apdovanoti taurėmis.

Liepos pabaigoje vyks A. Dučinsko taurės vienetų turnyras.

P. S. Alfredas Dučinskas, Gyvulininkystės instituto mokslininkas, tarpukaryje baigęs Dotnuvoje agronomijos studijas, tenisą išmoko žaisti Biržuose, tapo miesto čempionu. Atvykęs į Baisogalą 1960 m. dvaro parke išbetonavo aikštelę, aptvėrė tinkline tvora ir čia įrengė teniso kortus. 1968 m. sulaukęs 60-ies metų apgynė disertaciją ir tapo diplomuotu mokslininku.

Dvaro parke prasidėjo teniso mokykla baisogaliams. Dabar, jau šiuolaikiniuose teniso kortuose, dviejose aikštelėse A. Dučinsko išpuoselėtas tradicijas palaiko teniso abėcėlės iš jo pramokęs aistringas tenisininkas Gintaras Marcinkus. Bet Baisogalos tenisininkų gretos sensta, o iš gimnazijos į teniso kortus retai kas beužeina…

Kazys STROLYS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE