NULL

Apsinuodijimas maistu: Kaip lašelinė gali padėti pašalinti toksinus ir atkurti organizmo pusiausvyrą?

Turbūt kiekvienas esame bent kartą apsinuodiję maistu. Tai – iš tiesų nemaloni patirtis su tokiais varginančiais simptomais kaip pykinimas, vėmimas, pilvo skausmas, viduriavimas ir bendras silpnumas.

Apsinuodijimą paprastai sukelia bakterijomis, virusais, kenksmingomis medžiagomis arba kitais toksinais užteršti produktai. Gulint lovoje ir lakstant į tualetą daugeliui galvoje paprastai sukasi vienintelė mintis – kuo greičiau pasveikti.

Na, o vienas iš geriausių būtų tai padaryti – lašelinė toksinų pašalinimui ir organizmo pusiausvyros atkūrimui.

Kas yra lašelinių terapija?

Lašelinės arba intraveninė terapija yra sveikatinimo procedūra, kurios metu vaistai, maisto papildai, vitaminai ir kitos veikliosios medžiagos tiekiamos tiesiai į veną per kateterį.

Ši terapija naudojama siekiant greitai ir veiksmingai aprūpinti organizmą būtinomis medžiagomis praleidžiant virškinimo traktą, kas užtikrina greitesnį ir efektyvesnį jų poveikį.

Lašelinė terapija, priklausomai nuo individualių žmogaus poreikių gali būti naudojama įvairiais tikslais, tačiau šiandien kalbėsime apie pagalbą apsinuodijus maistu.

Toksinų šalinimas ir organizmo sveikatinimas

Intraveninė terapija padeda greitai ir efektyviai iš organizmo išvalyti kenksmingas medžiagas ir virškinimo trakte esančius toksinus.

Daugeliui žmonių tokius apsinuodijimo maistu simptomus kaip vėmimas ir viduriavimas, dažnai lydi dehidratacija ir elektrolitų disbalansas. Lašelinės yra puikus būdas atstatyti jų pusiausvyrą kalio, magnio ir kitų svarbių mineralų mišiniais.

Intraveninė terapija taip pat stiprina i po apsinuodijimo maistu susilpnėjusią imuninę sistemą. Specialūs antioksidantais praturtinti mišiniai padeda organizmui kovoti su uždegimu ir stiprina imuninę sistemą. Antioksidantai taip pat padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio bei padėti organizmui atkurti elektrolitų balansą.

5 būdai kaip intraveninė terapija padeda apsinuodijus maistu

Intraveninė terapija veikia „keliais frontais“ ir padeda greitai atsistoti ant kojų ir sugrįžti į normalų gyvenimą.

1. Neutralizuoja rūgštinę aplinką. Kai organizmas yra apsinuodijęs maistu, jame dažnai susidaro perteklinė rūgštinė aplinka. Lašelinės padeda neutralizuoti perteklinį rūgštingumą šarminėmis medžiagomis, kas gali sumažinti skrandžio skausmą ir kitus nemalonius simptomus.

2. Skatina virškinimą. Lašelinės padeda skatinti virškinimą bei kenksmingų medžiagų pašalinimą iš organizmo.

3. Valo organizmą. Intraveninė terapija padeda organizmui išvalyti toksinus. Skysčiai skatina šlapinimąsi, kas padeda organizmui pašalinti kenksmingas medžiagas. Antioksidantai taip pat padeda organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais.

4. Palaiko elektrolitų balansą. Vėmimas, viduriavimas ir prakaitavimas dažniausiai neišvengiami apsinuodijus maistu. Taip organizme atsiranda elektrolitų disbalansas, kurį atstatyti padeda lašelinės su kalio, magnio ir kitų svarbių mineralų mišiniais. Taip kūnas grąžinamas į pusiausvyrą, atsiranda daugiau energijos.

5. Stiprina imuninę sistemą. Po apsinuodijimo maistu imuninė sistema gali būti susilpnėjusi, todėl svarbu ją palaikyti ir stiprinti. Lašelinės terapijos metu praturtinamos vitaminų atsargos organizme.

Svarbu paminėti, kad patiriant sunkius simptomus arba būklei ilgai nesikeičiant, būtina kreiptis į gydytoją arba kitą sveikatos priežiūros specialistą, kurie paskirs individualų gydymą.

Kokios medžiagos naudojamos terapijos metu?

Intraveninė lašelinė terapija, skiriama apsinuodijus maistu, dažniausiai apima įvairias medžiagas ir vitaminus, skirtus organizmui valyti ir atstatyti.

  • Ringerio tirpalas atstato organizmo elektrolitų pusiausvyrą, ypač natriu, kaliu ir chloridu. Jis padeda atkurti vandens ir elektrolitų balansą organizme.

  • Vitaminas C padeda stiprinti imuninę sistemą ir kovoti su oksidaciniais pažeidimais, kurie gali atsirasti po apsinuodijimo maistu.

  • Vitaminų B kompleksas, apimantis B grupės vitaminus, tokius kaip tiaminas (B1), riboflavinas (B2), niacinas (B3), pantoteno rūgštis (B5), piridoksinas (B6) ir kobalaminas (B12), padeda normalizuoti metabolizmą, didina energiją ir padeda tinkamai funkcionuoti nervų sistemai.

  • Magnis padeda organizmui atkurti elektrolitų balansą ir palaikyti normalią širdies ir nervų sistemos veiklą.

  • Antioksidantai, tokie kaip glutationas, padeda organizmui apsaugoti nuo oksidacinio streso ir skatina ląstelių atstatymą

Intraveninė lašelinė terapija visada turi būti atliekama tik su gydytojo arba medicinos specialisto priežiūra. Tik jie gali tinkamai įvertinti kiekvieno žmogaus būklę ir nustatyti tinkamą medžiagų ir vitaminų dozę.

Rinkitės tik kvalifikuotas klinikas ir specialistus, nes kitu atveju padidėja tokių šalutinių poveikių kaip infekcijos, alergijos ir nepageidaujamos reakcijos, rizika. Daugiau informacijos apie intraveninę terapiją apsinuodijus ir toksinų šalinimą iš organizmo sužinokite paspaudę šią nuorodą dropsclinic.lt/paslaugos/seimos-medicina/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE