Baisogalos šauliai šventė 33-iąjį Lietuvos laisvės gimtadienį

Šventinį kovo 11-osios rytą mes, Baisogalos šauliai, pradėjome Baisogalos Švč. Trejybės bažnyčioje Padėkos už Lietuvos laisvę šventomis Mišiomis, kurias aukojo parapijos klebonas kunigas Arūnas Urbelis.

Po šventų Mišių, nešini šaulių ir šalies vėliavomis, žygiavome į šventinį minėjimą-koncertą „Ne veltui bočiai Tave taip gynė“, vykusį Baisogalos kultūros centre.

Minėjimo pradžioje sugiedoję Tautišką giesmę išskubėjome prie mums brangaus Laisvės paminklo gėlių puokšte ir Tylos minute pagerbti žuvusiųjų už Lietuvos laisvę.

Šventė tęsėsi kultūros centre. Savo kūrinius, šokius, dainas Lietuvai dovanojo Baisogalos kultūros namų meno mėgėjai. Minėjimo pabaigoje už aktyvią šaulišką veiklą buvo įteikti pareigybiniai laipsniai Baisogalos šauliams.

Po minėjimo visus, nepabūgusius permainingo oro, slidaus kelio kvietėme prisijungti į 18 kilometrų pėsčiųjų žygį, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai.

Įsibėgėjus žygiui, visi žygeiviai buvo pavaišinti karšta arbata ir šauliška koše. Įveikę trasą, žygio dalyviai apdovanoti diplomais.

Kaip tikri šauliai, pasveikinę Laisvę ir vieni kitus, esame laimingi įprasminta diena.

Baisogalos gimnazijos mokytoja, šaulė Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE