Gausių šeimų kelionėje į Molėtų kraštą pamatyti vaizdai gniaužė kvapą

Radviliškio rajono gausių šeimų asociacija „Šeimos židinys“, vykdydama tęstinį projektą „Radviliškio rajono gausių šeimų socialinės atskirties mažinimas bei pilietiškumo ugdymas“, organizavo kelionę į Molėtus.

Pažintinė kelionė pradėta apsilankymu Lietuvos etnokosmologijos muziejuje. Šis unikalus muziejus įkurtas siekiant atskleisti žmogaus ir žmonijos ryšį su kosminiu pasauliu. Tai pirmas ir vienintelis tokio pobūdžio muziejus pasaulyje, žavintis ekspozicine galerija, įrengta kalno šlaite. Išvykos dalyviai matė iš arti meteoritą, pakilo į 30 metrų aukštyje esančią apžvalgos aikštelę ir grožėjosi Aukštaitijos apylinkėmis.

Pažintinės veiklos metu domėtasi muziejinėmis vertybėmis, lankytasi Ežerų žvejybos muziejuje, apžiūrėti eksponatai, susiję su žvejyba ir žuvimi.

Aplankytas ir šalia įsikūręs A. Truskausko medžioklės ir gamtos muziejus ir Molėtų krašto tradicinių amatų centras. Kelionė po muziejaus ekspozicijas šeimoms suteikė galimybę prisiliesti, išbandyti ir sužinoti įdomių faktų.

Aplankytas Mindūnų apžvalgos bokštas. Dalyviams buvo tikras iššūkis lipti 214 besisukančiais laipteliais, bet atsiveriantys Labanoro regioninio parko vaizdai gniaužė kvapą. 

Dalyviai žavėjosi vaizdais ir nuostabia miesto panorama nuo Molėtuose, Vasario 16-osios gatvėje, įrengtos apžvalgos aikštelės. Vaikus ypač sužavėjo vandens pramogos prie Pastovio ežero.

Už tai, kad pavyko suorganizuoti bendruomenišką veiklą, orientuotą į gausių šeimų aktyvinimą, savanorystę, šeimų ir jaunimo įtraukimą į kultūrines, pažintines edukacijas, esame dėkingi asociacijos nariams ir Radviliškio rajono savivaldybės administracijai.

Radviliškio rajono gausių šeimų asociacijos „Šeimos židinys“ vadovė Audronė Beresnevičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE