Išmaniojo televizoriaus pasirinkimas: ką svarbu žinoti 2023 m.

Šiuolaikiniai televizoriai, kaip ir dauguma šiuolaikinių prietaisų, tapo išmanieji. Taigi, kas yra šie televizoriai, ar jie tikrai tokie protingi, koks televizorius yra geriausias ir kiek tai svarbu? Išsiaiškinkime.

Šiandien užsukę į bet kurį mažmeninės prekybos tinklą pamatysime didžiulį televizorių pasirinkimą, tinkantį visiems skoniams ir piniginėms. Visus juos galima suskirstyti į tam tikrą klasę, tačiau kaip pasirinkti geriausią savo klasės variantą, į kokius niuansus reikia atkreipti dėmesį renkantis televizorių su „Smart TV“?

Kas yra išmanusis „Smart TV“?

Televizorių galimybės visada buvo ribotos, tačiau tai jau praeitis. Televizoriai su „Smart TV“ technologija sujungia televizoriaus ir medijos centro galimybes. Dabar jie gali jungtis prie tinklo, todėl naudotojui atsiveria neįtikėtinai platus peržiūros galimybių spektras. Išmanioji televizija turi daug privalumų ir tapo puikiu antžeminės televizijos pakaitalu. Pagaliau galima žiūrėti mėgstamas laidas ar filmus be erzinančių reklamų, galime pasirinkti, kokiu laiku juos žiūrėti, dabar galima įrašyti bet kokį turinį, o prenumerata suteikia galimybę neribotai manipuliuoti, galime pristabdyti arba žiūrėti vakarykštį mėgstamo serialo epizodą, kuris buvo rodomas, kai buvome darbe.

Sėdėdami ant mėgstamos sofos su nuotolinio valdymo pulteliu rankoje galite skaityti ir atsakinėti į el. laiškus, tikrinti, kas naujo, žiūrėti įvykių pranešimus, naršyti socialiniuose tinkluose ir užsakyti vakarienę, kad ją pristatytų, ir visa tai daryti nenaudodami telefono. Darbe netgi galite surengti vaizdo konferenciją arba treniruotis su internetiniu fitneso treneriu. Visa tai yra visiškai realu, paprasta ir patogu, nes „Smart TV“ valdyti tereikia nuotolinio valdymo pulto, taip pat galite naudoti virtualią arba standartinę klaviatūrą, galima valdyti balsu ir net gestais.

Kuri operacinė sistema yra geresnė?

Operacinės sistemos galimybės lemia liūto dalį sėkmės renkantis įrenginį. Jei televizorius neveikia stabiliai, jo turėjimas gali būti vargas.

Šiandien yra daugybė operacinių sistemų, tačiau yra tik 3 „milžinai“, su kuriais negalite suklysti. Tai:

  • „Tizen OS“;
  • „WebOS“;
  • „Android TV“;

Tizen“ operacinė sistema

Ši operacinė sistema įdiegta „Samsung“ televizoriuose. Ji turi populiarią ir patogią sąsają, kurią lengva suprasti ir suprantama. Šios sistemos privalumas – jos dizainas, piktogramos su programomis yra iškylančiame skydelyje ekrano apačioje. Skydelis neuždengia vaizdo, todėl galime juo naudotis naršydami ir jis netrukdo. Ši operacinė sistema palaiko bet kurio išmaniojo telefono (tiek „Android“, tiek „iOS“) ryšį. Šios OS programos sugrupuotos į neseniai naudotas ir dažnai naudojamas. Tačiau yra trūkumas – jis nepalaiko visų kodekų, o tai reiškia, kad kai kurie vaizdo įrašai iš išorinės atminties negalime žaisti, ir įdiegti trečiųjų šalių programas neveiks.

WebOS“

Šią OS įdiegė gamintojas LG. Jis nedaug skiriasi nuo „Tizen“, pasižymi dideliu greičiu, turtinga sąsaja ir daugiafunkciniu režimu. Tačiau jos programėlių parduotuvė skurdi, nors joje yra daug reikalingų ir populiarių paslaugų. Prie televizoriaus taip pat galite prijungti kitus prietaisus. Viena šios OS ypatybė yra ta, kad piktogramų išdėstymas juostoje kartais pasikeičia savaime. Tačiau tai labiau triukas nei trūkumas.)

Android TV“

Galima sakyti, kad tai tiksli išmaniojo telefono operacinės sistemos kopija. Šios sistemos privalumas yra tas, kad ją galima įdiegti skirtinguose televizorių modeliuose. Čia rasite programų piktogramas pagrindiniame ekrane, taip pat „Android TV“ sistemoje yra daug nustatymų, gausus programų pasirinkimas parduotuvėje ir galite įdiegti trečiųjų šalių programas iš išorinės atminties. Vėlgi yra trūkumų: nėra daugiaprogramio režimo, sąsaja sudėtinga, o televizoriaus aparatinės įrangos ir atminties reikalavimai dideli.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE