NULL

Ką daryti susižalojus dėl daikto broko? Teisininkų įžvalgos

Jei susižalojote dėl nekokybiško ir todėl pavojų sveikatai sukėlusio gaminio, tikėtina, svarstysite teikti ieškinį dėl žalos atlyginimo. Tokiais atvejais reikia įvertinti itin daug aplinkybių, parodančių, ar tikrai sužalojimai patirti dėl defekto, kai gaminys buvo naudojamas teisingai, pagal paskirtį. Kai kuriais atvejais ir galimi kaltininkai ne visuomet skuba prisiimti atsakomybės. Šiame straipsnyje pateiksime teisininkų įžvalgas, susijusias su ieškiniais dėl brokuoto gaminio padarytos žalos sveikatai atlyginimo. Sužinokite, dėl ko dažniausiai kreipiamasi, kokie galėtų būti pirmieji žingsniai iškart po įvykio, kodėl verta kreiptis į teisininkus ir kaip jie gali padėti įrodyti ieškinio pagrįstumą bei gauti sąžiningą kompensaciją.

Sužalojimai dėl brokuotų daiktų – dėl ko įvyksta nelaimingi atsitikimai?

Tokie ieškiniai teikiami dėl įvairiausių produktų – nuo smulkių, bet didelę žalą padaryti galinčių namų apyvokos daiktų iki sunkiosios technikos, naudojamos statybų aikštelėse. Tad, nepriklausomai nuo daikto ar produkto bei sužalojimo tipo, esminė tokių ieškinių sąlyga – patirta žala yra tiesioginė defektą turinčio produkto naudojimo pasekmė. Jei dėl nelaimės kaltas kitas (šiuo atveju, tai dažniausiai gamintojas, rečiau – tiekėjas), dėl produkto defekto yra patirta žala ir nėra praėjęs terminas pateikti ieškinį – tikėtina, yra sėkmingo ieškinio pagrindas.

Litkraft Solicitors advokatai sako, kad neretai tokie ieškiniai teikiami dėl nudegimų, sugedusių elektrinių produktų ar sporto inventoriaus padarytos žalos, alerginių reakcijų ar net medicininių produktų sukeltų negalavimų. Tarp jų – ir sugedusių motorinių produktų sukeltos nelaimės. Taigi, priežastys gali būti įvairios, lygiai taip pat kaip ir defektus turinys produktai ar daiktai.

Pirmieji žingsniai iškart po patirto sužalojimo

Pirmieji žingsniai jau iškart po sužalojimo yra labai svarbūs. Teisininkai atkreipia dėmesį, kad tam tikri veiksmai gali palengvinti ar, priešingai, stipriai apsunkinti ieškinio pagrindimo procesus ir, žinoma, lemti kompensacijos dydį. Specialistai sako, kad pirmieji žingsniai patyrus sužalojimą besinaudojant brokuotu gaminiu:

1)      Kreiptis į medikus: taip ne tik gausite reikalingą medicininę pagalbą – medikų užfiksuoti dokumentai padės įrodyti įvykio ir patirto sužalojimo susietumą, patirto sužalojimo mastą ir pan.

2)      Dokumentuoti įvykio vietą: jei tik įmanoma, svarbu nedelsiant užfiksuoti įvykio vietą. Nufotografuoti patį brokuotą gaminį, patirtus sužalojimus, sugadintus daiktus.

3)      Rinkti visus reikalingus įrodymus: svarbu ne tik užfiksuoti iškart patirtus nuostolius ir žalą, bet ir vėliau patiriamas išlaidas – gydytojų konsultacijų, vaistų, susijusių kelionių bei kitas patirtas išlaidas.

Jeigu apsisprendėte pateikti ieškinį dėl žalos sveikatai, tai galima padaryti patiems arba kreiptis į teisininkus. Bet kokiu atveju, bent pasikonsultuoti su specialistais verta. Dažnu atveju dėl teisinių žinių stokos, laiko resursų taupymo ir tiesiog noro išvengti papildomo streso nukentėjusieji ekspertams patiki visą teisinį procesą. Ir išties, jei nesate teisininkai, tai sumanus sprendimas, investicija, kuri gali padėti pamatyti daug didesnį paveikslą ir gauti sąžiningą kompensaciją.

Teisininkų konsultacija – kodėl ji tokia svarbi?

Teisininkų konsultacijos ir pagalba defektą turinčių gaminių atvejais išties praverčia. Visų pirma, gali būti sunku įrodyti ryšį tarp patirtos žalos teisingai naudojant gaminį ir broko. Jau nė neminint to, kad kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, kai gamintojas yra užsienio šalyje, gali kilti klausimas – prieš ką tiksliai teikti ieškinį dėl žalos atlyginimo?

Visų antra, šioje srityje žinių bagažą sukaupę ekspertai, susidūrę su panašiomis situacijomis, gali greitai ir objektyviai įvertinti įvykio aplinkybes ir ko galima tikėtis. Advokatas gali padėti surinkti tikslingus įrodymus, atstovauti jums konsultuojantis su ekspertais liudytojais ir derantis su atsakingomis institucijomis, įstaigomis, asmenimis.

Patyrus žalą dėl nekokybiško gaminio, labai svarbu veikti greitai ir ryžtingai – apsaugoti savo sveikatą ir apginti savo teises. Panašu, kad vienas greičiausių ir efektyviausių būdų įvertinti ieškinio pateikimo galimybę bei aplinkybes – kreiptis į šioje srityje patyrusius teisininkus. Pasitaiko atvejų, kai dėl kompensacijos nepakovojama vien dėl to, kad klausimų daugiau, nei atsakymų – prieš ką teikti ieškinį, kokių įrodymų reikia, kokie tolimesni žingsniai ir t. t. Būtent tam ir yra ekspertai, kurie gali suteikti vertingos informacijos, grįstos žiniomis bei patirtimi, ir lydėti jus bei atstovauti jūsų interesams visų teisinių procesų metu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE