Kaip pasirinkti tinkamiausią pakuotę savo produktui?

Produkto pakuotės pasirinkimui turi įtakos daug veiksnių: maisto produkto ar gaminio tipas, jo organoleptinės savybės, pakavimo proceso veiksmai, naudojamas platinimo kanalas, produkto vartojimo būdas ir t. t. Tad, kaip pasirinkti tinkamiausią pakuotę savo produktui?

Sprendimas kiekvienam poreikiui

Prieš renkantis vienokią ar kitokią pakuotę, svarbu žinoti apie įvairias medžiagų galimybes ir kiekvienos iš jų siūlomą sprendimą, kuris priklausys nuo pakuojamo gaminio savybių. Tokiu būdu galime išskirti:

Lanksčios pakuotės

Tarp lanksčiojo plastiko privalumų galima išskirti jo ilgaamžiškumą, palyginti su alternatyviomis medžiagomis, ir galimybę gaminti universalias pakuotes, kurias galima įvairiai pritaikyti. Jos pasižymi tokiomis savybėmis kaip:

  • jos yra atsparios transportuojant;
  • jos apsaugo produktą nuo išorinių veiksnių, tokių kaip deguonis, šviesa ar vandens garai;
  • jos leidžia hermetiškai užsandarinti ir yra visiškai saugios;
  • jos užima mažiau vietos ir sveria mažiau nei kitos medžiagos;
  • ant pakuočių paviršiaus galima aplikuoti spaudą, todėl jos yra universalios ir patrauklios.

Lanksčių medžiagų kompozitus galima klasifikuoti pagal konkrečias apdorojimo operacijas arba savybes, kurias jie turi atitikti:

  • tai pakuotės, pasižyminčios didžiausiu barjeru šviesai, deguoniui, drėgmei ir kvapams, todėl idealiai tinka tokiam turiniui, kurį reikia apsaugoti ilgą laiką;
  • aukšto barjero su metalizacija: tai ne tik puikios išvaizdos, bet ir labai atsparios pakuotės, pasižyminčios puikiu šviesos barjeru. Jos vis dažniau naudojamos maisto produktams, kuriems reikia išsaugoti skonį ir šviežumą;
  • įvairių tipų barjerai: galime rasti pakuočių su aukštu, vidutiniu ir žemu barjeru, priklausomai nuo poreikio apsaugoti turinį.

Daugiau informacijos galite rasti internetinėje svetainėje: printela.lt.

Standžios pakuotės

Tai labai atsparus produktų pakuočių variantas, išsiskiriantis skaidria pakuote ir aukštu perdirbimo lygiu.

Pusiau standžios vakuuminės pakavimo medžiagos

Šio tipo pakuotėse puikiai dera tvirtumas ir ilgaamžiškumas, kad sumažėtų maisto atliekų. Tai koekstruzinės medžiagos, kurių pagrindą sudaro PA, PE arba PP, taip pat gali būti didelis barjeras ir atsparumas plyšimui. Kita vertus, didelis jų skaidrumas padeda atskirti viduje esančius produktus ir pasižymi puikiomis konservavimo savybėmis.

Kiti veiksniai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis pakuotę

Kad žinotumėte, kaip pasirinkti pakuotę, reikia atsižvelgti ne tik į medžiagų savybes, bet ir į kitus veiksnius:

  • Kaip produktas bus gabenamas ir koks bus jo platinimo kanalas?
  • Kokio tipo atidarymo ir uždarymo pageidaujame galutiniam vartojimui?
  • Kokiai tikslinei auditorijai skirtas produktas, todėl kaip jis turėtų atrodyti?
  • Kokią patirtį norime sukelti vartotojui?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE