NULL

Kodėl verta rinktis ketaus indus?

Ketaus indai buvo naudojami dar prieš kelis amžius. Medžiaga buvo išrasta ir pradėta aktyviai naudoti Kinijoje jau VI amžiuje prieš Kristų. Tačiau ketus buvo brangus ir buvo naudojamas tik papuošalams kurti.

Europoje ketus atsirado tik XII amžiuje. Ilgą laiką jis buvo gana retas ir brangus dėl daug darbo reikalaujančio gamybos proceso. Situacija kardinaliai pasikeitė, kai XVIII amžiuje anglas Abraomas Derbis išrado naujovišką geležies lydymo aukštakrosnėse metodą. Šiuo atveju buvo naudojama anglis, kuri žymiai sumažino medžiagų gamybos technologijos kainą.

Pažiūrėkime, kodėl virėjai ir paprasti žmonės taip mėgsta ketaus indus ir perka juos internetinėje parduotuvėje

  • Ekologiškumas. Skirtingai nuo šiuolaikinių kolegų, senas geras ketus yra aplinkai nekenksminga medžiaga, visiškai saugi sveikatai. Patvarumas. Ketaus indai yra beveik amžini. Tai trunka dešimtmečius ir laikui bėgant jų kokybė tik gerėja. Jų negalima sugadinti: užtenka išvalyti ir padegti indus aliejumi, kad jie taptų kaip nauji.
  • Universalumas. Ketaus indai tinka ir dujinėms, ir elektrinėms viryklėms, įskaitant indukcines. Galima virti, kepti, troškinti ir kepti maistą orkaitėje.
  • Maisto skonis. Maistas nepridega dėl tolygaus kaitinimo, kepamas iš visų pusių vienodai ir turi ypatingą skonį.
  • Ketus praturtina maistą geležimi. Dėl medžiagos poringumo gaminant gaminius, jie praturtinami mikroskopinėmis aktyviosios geležies dalimis, o tai labai svarbu tinkamam daugelio žmogaus organizmo sistemų funkcionavimui.
  • Šilumos laidumas. Be visų pirmiau minėtų dalykų, tokie ketaus indai užtikrina vienodą maisto gaminimo temperatūrą.

Ketaus indų trūkumai apima tik didelį svorį ir tam tikrus priežiūros niuansus.

Kaip išsirinkti gerus ketaus indus?

Rinkoje yra įvairių gamintojų ketaus keptuvės, blynų keptuvės, troškintuvai, puodai, kazanai. Norėdami pasirinkti aukštos kokybės ketaus indus, kuriuose bus malonu gaminti daugelį metų, pirkdami apsvarstykite, ką juose planuojate gaminti.

Pirmiausia nuspręskite, kam bus naudojami ketaus indai. Toje pačioje keptuvėje galima kepti kiaušinienę, troškinti mėsą, kepti blynus. Bet geriau, kai kiekvienam tikslui bus atskiras indas, idealiai atitinkantis ruošiamam patiekalui. Tai ne tik pašalina kruopštaus valymo poreikį, bet ir leidžia pasiekti reikiamas sąlygas patiekalui paruošti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE