Konferencijoje – apie jaunimo svaiginimąsi ir „šiuolaikinio garinimo“ priemonas

Birželio 6 dieną Radviliškio rajono socialiniai darbuotojai, atvejo vadybininkai, ugdymo įstaigų vadovai, pedagogai, socialiniai pedagogai, specialistai ir kiti suinteresuoti asmenys dalyvavo konferencijoje „Ką daryti, o ko nedaryti, kad padėtume, o ne pakenktume?“. Konferencija skirta pasidalyti informacija apie tai, kokios psichoaktyviosios medžiagos yra paplitę, kodėl vaikai ir paaugliai linkę rizikingai elgtis ir vartoti psichoaktyviąsias medžiagas, apie vartojimo priežastis ir pasekmes, prevencines priemones ir pagalbą.

Konferencija atidaryta Radviliškio Lizdeikos gimnazijos teatro mokytojos ekspertės Rasos Atkočiūnienės režisuotu spektakliu „Pabėgimas į Akropolį“, kuriame pasirodė šios ugdymo įstaigos ugdytiniai. Spektaklio veikėjai puikiai perteikė ir parodė šių dienų jaunimą kamuojančius klausimus, atskleidė, kodėl vaikai ir paaugliai linkę vartoti psichoaktyviąsias medžiagas, dėl kokių priežasčių jie tai daro.

Lektorius Darius Joneikis auditoriją supažindino su „šiuolaikinio garinimo“ priemonėmis. Konferencijos dalyvius stebino jų gausa ir tai, kad šių medžiagų galima labai nesudėtingai įsigyti.

Dalyviai išbandė alkoholio ar narkotikų poveikį imituojančius akinius.

Sveikatos ugdymo ir elgsenos keitimo specialisto Artiomo Šabajevo pranešimas „Vaikų, paauglių ir jaunuolių sveikatai nepalanki elgsena: priežastys ir sprendimai, remiantis neuromokslo atradimais“, kėlė nuostabą ir vertė susimąstyti apie tai, ką galvoja vaikai, paaugliai ir jaunuoliai, kai juos drausminame dėl sveikatai nepalankios elgsenos.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos vyresnioji socialinė pedagogė, rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkė Rasa Buračienė pristatė informaciją apie Radviliškio rajono mokyklų socialinių pedagogų veiklas ir problemas vykdant žalingų įpročių prevenciją, Ji nurodė, kad dėl pagalbos mokiniai ir jų tėvai arba globėjai gali kreiptis į Radviliškio visuomenės sveikatos biurą, kuris vykdo Ankstyvosios intervencijos programą.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Ilona Sernovienė pristatė statistinius duomenis apie gautus pranešimus, susijusius su nepilnamečių neleistinų priemonių turėjimu ir vartojimu. Ji priminė, kokių veiksmų turi imtis ugdymo įstaigos ir kiti specialistai, sprendžiantys psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo problematiką.

Konferencijos organizatoriai: Radviliškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Radviliškio Lizdeikos gimnazija, Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius ir Radviliškio rajono savivaldybės administracija.

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE