Radviliškio policija nusikaltėlius persekios 176 kilometrų per valandą greičiu

Šiaulių apskrities policijos kieme kieme stovi trys naujutėlaičiai mikroautobusai „Mercedes-Benz Vito“, kurie artimiausiomis dienomis išriedės į policijos aptarnaujamą teritoriją. Vienas jų riedės Šiaulių miesto ir rajono, kitas – Radviliškio rajono, trečias – Raseinių rajono keliais.

Šie automobiliai yra įrengti bei pritaikyti policijos funkcijoms atlikti ir papildys Reagavimo padalinių, kurie skuba į gyventojų iškvietimus, transporto parką.

Pasak policijos atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, tikimasi, kad „Mercedes-Benz Vito“ taps patikimu policijos pareigūnų partneriu, su kuriuo dėl įvairialypių naudojimo galimybių galima bus sėkmingai įgyvendinti visas užduotis.

Tai moderni „Mercedes-Benz“ kokybės transporto priemonė su 4×4 pavara (vis varantieji ratai), automatine greičių dėže, 100 kW turbodyzeliniu varikliu, atitinkančiu naujausias Euro 6 taršos normas, jo maksimalus greitis – 176 km/val.

Automobilius pirko Lietuvos policijos departamentas viešojo pirkimo konkurso būdu. Iš viso buvo įsigyta 19 tokių reagavimo mikroautobusų „Mercedes-Benz Vito Tourer“ už beveik 1,4 milijono eurų. Septyniolika jų perduota šalies policijos įstaigoms, o du, kaip humanitarinė pagalba, perduoti Ukrainos ir Moldovos policijai. Pagal papildomą užsakymą iki metų pabaigos bus pateikti ir policijos įstaigoms perduoti dar 5 analogiški automobiliai.

Savo komplektacija, įranga ir parametrais jie yra beveik analogiški policijoje nuo 2018 metų pradėtiems naudoti „Volkswagen Transporter“ reagavimo automobiliams.

Parengė Jonas MARCINKUS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE