Šiaulėnų miestelio gimtadienio šventėje – sportas ir linksmybės visiems

Liepos 29–30 dienomis Šiaulėnų miestelis šventė savo 531-ąjį gimtadienį.

Liepos 29-osios rytą prie Šiaulėnų tvenkinio bei Marcelino Šikšnio gimnazijos sporto aikštynuose vyko įvairios sportinės varžybos: žvejybos, gatvės krepšinio ir tinklinio. Šiais metais kaip niekad buvo gausu dalyvių, tad varžybose netrūko konkurencijos, jaudulio ir azarto.
Nuo 16 valandos visi miestelio gyventojai ir svečiai buvo kviečiami apsilankyti Šiaulėnų krašto muziejuje, kuriame buvo eksponuojama Šiaulėnų seniūnijos gyventojų kūrybinių darbų paroda. Čia buvo galima išvysti įvairių rankdarbių: nėrinių, karpinių, mezginių, pintinių juostų, sapnų gaudyklių, darbų iš keramikos, medžio.

Lankytojus džiaugsmingai pasitiko muziejininkas Eugenijus Arbušauskas, plačiau pasakodamas ne tik apie parodą, bet ir apie patį muziejų.
Nuo 18 iki 21 valandos Šiaulėnų miestelio aikštėje veikė „Mažųjų erdvė“ – vaikai galėjo šokinėti ant batutų bei išsipiešti veidukus, akimirksniu tapdami mėgstamu gyvūnėliu ar pasakos herojumi. 
Vakarinė šventės programa prasidėjo 19 valandą Šiaulėnų seniūnės Ievos Bliznikienės bei svečių – Seimo nario Antano Čepononio ir Radviliškio rajono savivaldybės vicemerės Jurgitos Sidarienės, Radviliškio rajono tarybos nario Jono Povilaičio, Šiaulėnų ir Šaukoto klebono kun. Jono Bagdono, Šaukoto seniūnijos atstovės Gražinos Adomavičienės – sveikinimais.

Garbingai ant scenos buvo apdovanoti asmenys bei šeimos nominacijoje „Už gėrio, grožio idėjų puoselėjimą bei sodybos aplinkos tvarkymą“: Nijolė ir Vytautas Zoniai, Danutė ir Henrikas Kečioriai, Vida ir Jaronimas Sakalauskai, Asta ir Stasys Vaivadai, Zita Ciliginienė, Rūta ir Rimutis Lesickai, Erika ir Virginijus Kečioriai, Gražina ir Žilvinas Sinušai.

Apdovanoti ir sportinių varžybų nugalėtojai bei prizininkai. Už sporto renginius dėkojame  Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Sporto skyriaus organizatoriui Karoliui Praskoriui.

Tarėme ačiū už pasirodymą Šiaulėnų miestelio saviveiklininkų kolektyvams: kultūros namų moterų linijinių šokių kolektyvui „Akimirka“ (vad. Romutė Baškevičienė), kultūros namų pramoginės muzikos kapelai „Šušvė“ (vad. Kęstutis Norys) ir Šiaulėnų krašto muziejaus liaudiškos muzikos kapelai „Klumpė“ (vad. Eugenijus Arbušauskas).

Po oficialiosios dalies koncertinę programą pradėjo grupė „Vairas“ kartu su Laura Remeikiene. Šventės dalyviai kartu su atlikėjais traukė visiems žinomas dainas, drąsesni prie scenos sukosi valso žingsneliu.

21 valandą į sceną buvo kviečiamas visų mylimas atlikėjas Andrius Rimiškis. Šokančiųjų gretos vis didėjo, o nuo 22 valandos iki vidurnakčio visi linksmai šoko renginio vedėjo ir didžėjaus Vaido Valicko vedamoje diskotekoje.

O kur dar išties įspūdingi, neišdildomą įspūdį daugumai palikę muzikiniai fejerverkai, kuriuos miestelio šventei dovanojo Šiaulėniškių bendruomenė!

Visos šventės metu svečiai buvo kviečiami apsilankyti Šiaulėniškių bendruomenės palapinėje, kurioje buvo galima daugiau išgirsti apie bendruomenę, pasivaišinti užkandžiais ar garuojančiu plovu.

Liepos 30 dieną, sekmadienį, Šiaulėnų gimtadienio šventė persikėlė į Šiaulėnų Šv. Onos bažnyčią. Atlaidų votyvines Šv. Mišias aukojo Šiaulėnų klebonas kunigas Jonas Bagdonas, atlaidų sumos Šv. Mišias su procesija aukojo kunigas svečias Remigijus Katilius (Rozalimo parapijos klebonas).

Po Šv. Mišių, jau įdienojus, dainavo ir visų širdis virpino angeliško balso atlikėja Sigutė Laugalė.

Šios šventės nebūtų be rėmėjų. Dėkojame Šiaulėniškių bendruomenei, UAB „Sulinkiams“, Grinkiškio Kredito unijai, AB „Geristai“, ūkininkams Jonui ir Martynui Menkeliūnams, Vytautui Praniui.

Nuoširdus ačiū visiems, prisidėjusiems prie Šiaulėnų miestelio gimtadienio šventės: ačiū organizatoriams, rėmėjams ir, žinoma, ačiū svečiams – gimtadienis buvo atšvęstas gausiame būryje ir su puikia nuotaika!

Šiaulėnų seniūnijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE