Šventinės Pociūnėlių dešimtokų veiklos Skėmių traktieriuje

Pociūnėlių pagrindinės mokyklos dešimtokai birželio 15 dieną šauniai leido laiką Skėmių traktieriuje! Mokyklos baigimo proga čia juos pakvietė pirmoji mokytoja Jurgita Goscevičienė ir klasės auklėtoja Roma Buivydienė, padovanojusios edukaciją „Meduolių kepimas“.

Dešimtokai traktieriuje nuo pat pirmųjų minučių pasijuto labai laukiami: traktieriaus šeimininkė Birutė ir pirmoji mokytoja Jurgita juos pasitiko atlikdamos muzikos kūrinį „Oi, laukėm laukėm“.

Šeimininkė papasakojo įdomią traktieriaus istoriją, supažindino, kaip čia senais laikais buvo kepami meduoliai. Netrukus vaikai ir patys ėmėsi meduolių kepimo pagal visas senovines tradicijas.

Be galo įdomu buvo formuoti meduolius, ruošti kepimui, iškepusius puošti. Aplink tvyrant magiškam šviežių meduolių kvapui, smagu buvo spėlioti mįsles, kurias vis minė ir minė šeimininkė Birutė, negailėdama saldainių už teisingus atsakymus. O kokiu skaniu meduoliniu pyragu ir kokia gardžia mėtų arbata ji visus vaišino!

Pirmoji dešimtokų mokytoja Jurgita vaikus pakvietė į paskutinę pamoką, padėdama vėl pasijusti pradinukais. Visi kartu skaitė savo pradinukiškus pamąstymus apie draugystę, klasės draugų vertinimą, prisiminė svajones, kuo norėtų būti užaugę, – išties žavėjo nuoširdžios vaikiškos mintys!

O kaip smagu buvo apžiūrėti prieš kelerius metus nupieštų piešinių parodą, kurioje į akis ypač krito originalūs jų pirmosios mokytojos portretai!

Kai mokytoja Jurgita išdalijo pradinėse klasėse sukauptų rašto darbų aplankus, dešimtokai vėl negalėjo nesišypsoti, nes aplankuose – rašinėliai, matematiniai skaičiavimai, kitokios užduotys, kurių klaidos, tuomet atrodžiusios neįveikiamos, dabar kėlė tik juoką.

Mokytoja Jurgita dešimtokus pavaišino skaniu ir puošniu naminiu tortu, padovanojo vaikiškų saldumynų. Grįžimas į pradines klases vaikams suteikė daug gerų emocijų!

Dešimtokams neprailgo kelios valandos, praleistos Skėmių traktieriuje kartu su šeimininke Birute Andriuškiene ir pirmąja mokytoja Jurgita Goscevičiene. Tuo ir žavios mokyklinės dienos, kad yra pilnos smagių ir prasmingų veiklų!

Roma Buivydienė, 10 klasės auklėtoja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE