Vilties paukščiai nutūpė Šiaulėnų gimnazijoje

Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazija kiekvienais metais prisijungia prie Tarptautinės komisijos nacių ir sovietų nusikaltimams tirti paskelbtos iniciatyvos paminėti Gedulo ir vilties dieną. Šiemetinė iniciatyvos tema – „Vilties paukščiai“.

Mokiniai kartu su dailės mokytoja Z. Jarašiūniene ir klasių auklėtojais iš anksto ruošėsi birželio 14-ajai – darė savo įsivaizduojamus „Vilties paukščius“. Juos kiekviena klasė įkurdino skirtingose gimnazijos sodo erdvėse – paukščiais puošė medžius, krūmus pievelę.

Susirinkę į pilietiškumo pamoką ir klasėmis susėdę šalia savo „Vilties paukščių“ mokiniai, lyg estafetės lazdelę perduodami vienas kitam knygą, skaitė tremtinių prisiminimus. Trečiokės gimnazistės skaitymą paįvairino dainuodamos tremties dainas.

Atminties pamoka gimnazijos sode priminė tūkstančius ištremtų ir negrįžusių iš Sibiro mūsų tautos žmonių, paskatino susimąstyti, ką daryti sudėtingame dabarties pasaulyje, kad tokie skaudūs istorijos įvykiai nebepasikartotų. Dalyvavimas iniciatyvoje „Vilties paukščiai“ mokė visus būti kūrybiškais ir bendruomeniškais, įkvėpė optimizmo ir vilties.

Laima Maminskienė, Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE